Начало / Училищни групи / За ученици (1-8 клас)

Училищни групи:

За ученици (1-8 клас)

 

Музейко ще разкрие вълнуващи тайни от необятния свят на науката с помощта на нашите млади учени и образователни експерти, които ще се грижат за незабравимото преживяване на деца и учители по време на посещението им.

Нашите образователни програми са разработени и съобразени с учебното съдържание.

Програмите се провеждат от вторник до петък.

 

Изберете програма и вижте как да се запишете най-отдолу на страницата.

 

Програми:

 

1. Музейко УЧЕН: Научна работилница

*Продължителност: 2 часа

Групата участва в специално разработена научна работилница, съобразена свъзрастта на участниците. Работилницата в зала е с продължителност 40 мин. Следкоето децата ще имат възможност да се впуснат в приключение сред етажите наМузейко с мисии, свързани с темата на посещението.

 

Можете да изберете една от следните възможности, като се съобразите свъзрастта на ученическата група:


Формат подходящ за 1 и 2 клас:

 

Хитрата Дидона

Мечтали ли сте да си построите град и в коя форма бихте го направили, така че да заеме най-голяма територия? Децата ще се запознаят с лице и площ на геометричните фигури позабавен начин и ще се впуснат в историята на основаването на Древния град Картаген.


Формат подходящ за 3 и 4 клас:

 

Звездни детективи

От древни времена хората отправяли поглед към нощното небе и разказвали истории зазвездните картини, които виждали и свързвали със живота си. В тази научна работилницадецата ще се запознаят с любопитни факти, като това какъв е цветът на най-горещитезвезди, кои съзвездия може да видим в небето над северното полукълбо и как други култури посвета са виждали звездното небе. Децата ще си изработят свой мини планетариум и щевлязат в ролята на астрономи, които разкриват древни митове и легенди скрити в зведнатакарта.

 

Формат подходящ за 5 и 6 клас:

 

Включ-изключ

Какво е електричество и как можем да го използваме? Експериментирайки, децата щенаучат отговорите на тези въпроси, а в практическата част ще сглобятелектрическа верига със светодиод и батерия.

 

Формат подходящ за 7 и 8 клас:

 

Холограми

В много научно-фантастични филми героите разговарят помежду си чрез холограмнипроекции. Но какво е холограмата, кой я е изобретил, каква е разликата между двуизмерно итриизмерно изображение? В тази работилница децата ще си отговорят на всички тезивъпроси и ще превърнат телефона си в проектор за холограми.


2. STEM откриватели в Музейко (1-6 клас)

*Продължителност: 2 часа

 

Въвеждайки децата в трите етажа на Музейко – Минало, Настояще и Бъдеще,нашите образователни експерти ще ги провокират с увлекателни научнидемонстрации и експерименти. Развивайки тяхната любознателност, ще гипредизвикат с загадки и научни мисии, които ги насочват към света натехнологиите, математиката, инженерните и природните науки.

Запазете вашите места сега и дайте на вашите ученици шанса да станатистински STEAM откриватели!

 

2.2 STEM откриватели в Музейко с планетариум (1-6 клас)

*Продължителност: 2 часа


Нашият образователен екип ви кани да се потопите в уникална образователнаформула. Вместо само да разглеждате трите етажа на Музейко – Минало,Настояще и Бъдеще, учениците ви ще бъдат изправени предпредизвикателства и загадки, които ги насочват към стимулиращитеобласти на технологиите, математиката, инженерството и природнитенауки.

А освен това, вашите ученици ще имат възможността да стъпят в нашетособствено небесно устройство – планетариума! Там те ще бъдат отведени навълшебно пътешествие из нощното небе, благодарение на нашето уникалноавторско шоу "Вълшебните съзвездия".


 

ВАЖНО:

Вход свободен за един учител/ръководител на всеки 10 деца в групата.

Всеки учител има възможността безплатно да разгледа и да се запознае с етажите в Музейко преди посещението с учениците всеки петък от 10:00 до 12:00 и от 16:00 до 18:00. Необходимо е предврително записване на телефон 02 902 00 09, 02 902 0025 или на мейл на edu@muzeiko.bg с информация - три имена, телефон, училище, в което преподава, клас в който преподава и кога ще ни посети - дата и час.


Бързи връзки:

e-mail: edu@muzeiko.bg

T: (+359) 2 902 0025/ 09

M: (+359) 877 751 356

 

Запишете се бързо и лесно:

1. Изтеглете Заявка за (предвидения) клас от поле Файлове отдолу.

2. Попълнената заявката и я изпратете на edu@muzeiko.bg

3. Ще получите потвърждение до 3 работни дни.

© 2023, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN