Намери ни
8
Карта
Начало / Училищни групи / Програми за 1 - 6 клас

Училищни групи:

Програми за 1 - 6 клас

Музейко разкрива вълнуващи тайни от необятния свят на науката. Млади учени и опитни педагози се грижат за незабравимото преживяване на деца и учители по време на посещението им. Нашите образователни програми са разработени с препратка към учебното съдържание. Децата надграждат наученото в училище, обогатяват своите знания и развиват уменията за живота днес.

Изберете програма:

1 - 2 клас

Музейко УЧЕН: научна работилница

Този формат включва една от по-долу изброените научни работилници в зала и тематична разходка из част от изложбите на Музейко.

Продължителност: 2 часа

Научна работилница: Клюнове и крака

Как по външния вид на птицата можем да научим любопитни подробности за живота й – къде живее и с какво се храни? Коя е науката, която изучава живия свят? А науката за птиците? Ще разкрием кой клюн за коя храна е направен и кои крачета къде са пригодени да вървят. Впуснете се във вълнуващия свят на птиците!

 

3 - 4 клас

Музейко УЧЕН: научна работилница

Научна работилница: Енергиите в човешкото тяло

Замисляли ли сте се колко енергия консумира човешкият мозък? По забавен и интерактивен начин децата научават за разпределението на консумацията на енергия в човешкото тяло. Чрез демонстрация се научава как графично могат да се изобразяват данни.

 

5 - 6 клас

Музейко УЧЕН: научна работилница

Научна работилница: ХОЛОГРАМИ

В много научно-фантастични филми героите си разговарят чрез холограмни проекции. Но какво е холограмата, кой я е изобретил и можем ли да превърнем телефона си в един проектор? На всичко това ще намерим отговор в тази работилница.

 

1 - 6 клас

Музейко ОТКРИВАТЕЛ: научни мисии

По време на откривателското пътешествие из трите етажа на Музейко (Минало, Настояще и Бъдеще), нашите колеги от образователния екип разказват по интересен и разбираем начин най-интересното от света на науката. Ангажират децата в решаване на загадки и научни мисии.

Продължителност: 2 часа.

 

Запишете се бързо и лесно:

1. Изпратете попълнената заявка за посещение на edu@muzeiko.bg с (Заявката ще откриете под този текст). Групови/училищни посещения се провеждат от понеделник до петък, като понеделник и вторник са дни, ексклузивно запазени за тези посещения, като Музейко не работи с други посетители. През уикенда в Музейко не се провеждат групови/училищни посещения по образователна програма.

2. Ще получите потвърждение до 3 работни дни.

3. В деня на Вашето посещение водещ от Музейко посреща групата и при организирано посещение ръководи групата по време на програмата. Присъствието на учителите осигурява пълноценно и приятно посещение.

ВАЖНО:

Вход свободен за един учител/ръководител на всеки 10 деца в групата.

Посещение само за учители:

Възползвайте се от възможността да разгледате нашия Детски научен център преди посещението с учениците. Всеки петък от 10,00 до 12,00 и от 16,00 до 18,00 часа се провеждат свободни посещения за учители. Необходимо е предврително записване на телефон 02 902 00 09, 02 902 0025 или да ни изпратите имейл на edu@muzeiko.bg с информация за училището в което преподавате, Вашите имена и контакти, клас в който преподавате и кога ще ни посетите - дата и час.

 

Очакваме Ви!


Бързи връзки:

e-mail: edu@muzeiko.bg

T: (+359) 2 902 0025/ 09

M: (+359) 877 751 356


Музейко е създаден и финансиран от:
© 2022, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN