Начало / Училищни групи / За ученици (1-6 клас)

Училищни групи:

За ученици (1-6 клас)

 

Музейко ще разкрие вълнуващи тайни от необятния свят на науката с помощта на нашите млади учени и опитни педагози, които ще се грижат за незабравимото преживяване на деца и учители по време на посещението им.

Нашите образователни програми са разработени и съобразени с учебното съдържание.

Програмите се провеждат от вторник до петък.

 

Изберете програма и вижте как да се запишете най-отдолу на страницата.

 

Програми:

 

1. Музейко УЧЕН: Научна работилница

*Продължителност: 2 часа

 

Формати подходящи за 1 и 2 клас:

а) Клюнове и крака

Как по външния вид на птицата можем да научим любопитни подробности за живота й – къде живее и с какво се храни? Коя е науката, която изучава живия свят? А науката за птиците? Ще разкрием кой клюн за коя храна е направен и кои крачета къде са пригодени да вървят. Впуснете се във вълнуващия свят на птиците!

б) Сатурн

Каква е разликата между фигура и форма? Какви форми можем да открием, когато разгледаме света около нас? А ако погледнем към космоса, коя ще е преобладаващата форма? Ще разгледаме планетата с най-видимите пръстени, а именно Сатурн, за да открием от какво са направени те. Накрая всеки ще може да си направим свой макет на планетата, който да занесе у дома.


Формати подходящи за 3 и 4 клас:

а) Енергиите: Човешкото тяло

Замисляли ли сте се колко енергия консумира човешкият мозък? По забавен и интерактивен начин децата научават за разпределението на консумацията на енергия в човешкото тяло. Чрез демонстрация се научава как графично могат да се изобразяват данни.

б) Енергиите: Роборъка

Кои от видовете енергия можем да открием в човешкото тяло, разглеждайки го като организъм изграден от свързани по между си системи? Ще се спрем на системата в човешкото тяло, която ни помага да извършваме всякакви движения, като това да се придвижим от едно място на друго или да хванем даден предмет и да го прементим. Това е опорно-двигателната ни система. Тя е отговорна за тези и много други задачи! По подобие на конструкцията на нашите мускули, сухожилия и кости са сглобени и множество автоматизирани и роботизирани устройства. Всяко едно дете ще може да тества тази теория, като изработи макет на роборъка, който да вземе със себе си.

 

Формати подходящи за 5 и 6 клас:

а) Холограми

В много научно-фантастични филми героите си разговарят чрез холограмни проекции. Но какво е холограмата, кой я е изобретил и можем ли да превърнем телефона си в един проектор? На всичко това ще намерим отговор в тази работилница.

б) Звездни детективи

От древни времена хората отправяли поглед към нощното небе и разказвали истории за звездните картини, които виждали и свързвали със живота си. В тази научна работилница децата ще се запознаят с любопитни факти, като това какъв е цветът на най-горещите звезди, кои съзвездия може да видим в небето над северното полукълбо и как други култури по света са виждали звездното небе. Децата ще си изработят свой мини планетариум и ще влязат в ролята на астрономи, които разкриват древни митове и легенди скрити в зведната карта.


2. Музейко ОТКРИВАТЕЛ: научни мисии (1-6 клас)

*Продължителност: 2 часа.

По време на откривателското пътешествие из трите етажа на Музейко (Минало, Настояще и Бъдеще), нашите колеги от образователния екип разказват по интересен и разбираем начин най-интересното от света на науката. Ангажират децата в решаване на загадки и научни мисии.

 

ВАЖНО:

Вход свободен за един учител/ръководител на всеки 10 деца в групата.

Всеки учител има възможността безплатно да разгледа и да се запознае с етажите в Музейко преди посещението с учениците всеки петък от 10:00 до 12:00 и от 16:00 до 18:00. Необходимо е предврително записване на телефон 02 902 00 09, 02 902 0025 или на мейл на edu@muzeiko.bg с информация - три имена, телефон, училище, в което преподава, клас в който преподава и кога ще ни посети - дата и час.


Бързи връзки:

e-mail: edu@muzeiko.bg

T: (+359) 2 902 0025/ 09

M: (+359) 877 751 356

 

Запишете се бързо и лесно:

1. Изтеглете Заявка за (предвидения) клас от поле Файлове отдолу.

2. Попълнената заявката и я изпратете на edu@muzeiko.bg

3. Ще получите потвърждение до 3 работни дни.

© 2023, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN