Планирай посещение:

Планетариум

Добре дошли в Планетариума на Музейко! Ние предлагаме най-вълнуващите програми, които ще отведат Вас и Вашето дете на удивителни пътешествия из Космоса.

Открийте тайните на съзвездията, разходете се из Слънчевата система, или се отправете на изследователска мисия извън нашата галактика.

Заповядайте при нас и се поглезете с едно от най-интересните пътувания извън нашата планета!

 

Научна програми:


ВЪЛШЕБНИТЕ СЪЗВЕЗДИЯ

Знаете ли, че небето над нас е осеяно с приказки за смели герои, красиви принцеси и страшни чудовища? В миналото хората са свързвали ярките звезди от нощното небе в различни фигури, наречени съзвездия. Всяко едно от тях крие интересни тайни и вълнуващи приключения, които можете да разкриете с Планетариума на Музейко. А когато се уморите, защо не се отбиете на почивка до някоя звезда, като Слънцето или Сириус? Наследете се на една невероятна космическа разходка, която започва тук, на Земята, и продължава далеч в звездния безкрай!

 

РАЗХОДКА В СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА

Има ли живот на Марс? А на Венера? Какви са разликите между планетите в Слънчевата система и как да разберем кое е звезда и кое планета? Заедно с Музейко и неговия Планетариум ще се отправим на вълнуващо пътешествие до всички наши планетни съседи. Докато търсим извънземен живот в Космоса, ще разкрием защо хората от другата страна на Земята не падат от нея, благодарение на тайнствена сила, наречена гравитация. Ще открием също какво се намира на края на Слънчевата система, как живеят ледените гиганти и защо Слънцето има петна.

 

За началните часове на прожекциите може да се информирате в секция Програма и изберете датата, която Ви интересува.

*Всяка програма е с продължителност 30 минути.


Цена

Билетът за научните програми е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление.

Достъпът е за деца над 6 годишна възраст. Капацитетът на Планетариума е 10 човека.

Децата над 6-годишна възраст са добре дошли в Планетариума и без придружител. При условие, че изберете този вариант, моля, имайте предвид, че придружителят на детето следва да изчака края на програмата в близост до Планетариума, за да може при нужда и когато детето излезе от залата да поеме грижата за него.

В залата на Планетариума няма столове – предвидено е посетителите да сядат на земята, върху възглавници, с оглед на което следва да имате предвид, че настаняването в залата не е подходящо за трудноподвижни хора.

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN