Начало / Училищни групи / Музейко в училище

Училищни групи:

Музейко в училище

Ако няма как да дойдеш в Музейко, Музейко ще дойде в твоето училище!

Изнесената програмата на Детския научен център е разработена за ученици от 1 до 4 клас в София-град. Екипът на Музейко може да Ви посети от вторник до петък, между 10.00 и 16.30 ч. и да изнесе своята програма в рамките на 1 учебен час.

Изберете програма и тема според възрастта на децата.

За ученици от 1 клас

Сезони

Промените в природата са жизнено важни, както за нас хората, така и завсички живи същества и за множество цикличности в природата. Децата ще се научат как да наблюдават и разпознават характерни изменения на околната среда и поведението на животните през различни периоди от година, но и ще развият творческите си умения и фина моторика спрактическа дейност.


За ученици от 2 клас

Хитрата Дидона


Децата ще научат по нов, интерактивен начин какво е общото между на пръв поглед несъвместими неща, а именно Картаген, волска кожа и математика. А какви математически задачи трябва да решиш, за да основеш свое кралство, децата ще разберат стъпвайки в обувките на финикийската принцеса Дидона.

 

За ученици от 3 клас

Релефна карта

Децата ще си припомнят основните геометрични фигури, както и каква е разликата межди двуизмерните и триизмерните форми. Много от тях можем да видим в природата, като низини, равнини и планини и ще си изработят релефна карта на България.


За ученици от 4 клас

Енергиите в човешкото тяло

Замисляли ли сте се колко енергия консумира човешкият мозък? По забавен и интерактивен начин децата научават за разпределението на консумацията на енергия в човешкото тяло. Чрез демонстрация се научава как графично могат да се изобразяват данни.

 

Важно

Екипът на Музейко ще пристигне в училището 30 минути преди началния час на програмата.

За провеждане на дейностите е необходимо стаите да са оборудвани с проектор за прожектиране, екран, маси и столове (или чинове) за всяко дете.

За да може екипът ни бързо и лесно да стигне до Вас, моля, посочете в заявката точният адрес на училището и особености за достъп, ако има такива.

 

Цена

Всяка програма е с продължителност от 1 учебен час  за 1 клас и е на стойност 10 лв./дете. За да дойде Музейко във Вашето училище, трябва да осигурите посещение в минимум 3 класа.

 

Ако Вие сте учител и искате Музейко да Ви посети

1. Изтеглете и попълнете формуляр
"Заявка за МУЗЕЙКО В УЧИЛИЩЕ";
2. Изпратете формуляра на edu@muzeiko.bg;
3. Очаквайте писмено потвърждение на Вашата заявка.

Очакваме Ви!


Бързи връзки:

e-mail: edu@muzeiko.bg

T: (+359) 2 902 0025/ 09

M: (+359) 877 751 356


© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN