Намери ни
8
Карта
Начало / Училищни групи / Програми за детски градини

Училищни групи:

Програми за детски градини

Екипът на Музейко предлага програми и за деца от детски градини на възраст от 4 до 6 години. Музейко разкрива вълнуващи тайни от необятния свят на науката, поднесени по достъпен и забавен начин и съобразени с възрастовите особености на децата във всяка група.

Възможностите, които Ви предлагаме са две.

Абонамент за минимум 6 посещения (4-6 г.)

Като част от абонаментната програма децата ще посетят серия от тематични разходки, които ще разширят знанията им за различни области, сред които. Ето ги и темите:

Промени - Запознаваме мъниците с промените в природата. Ще си говорим за вкаменелости, мамути, сезони. С песни и ролеви игри помагаме на децата да си представят хода на времето, какво е голям период от време, как някои събития в природата се повтарят.

Съкровища - Децата обичат тайни и скъпоценности. Ще ги запознаем със съвременни и древни съкровища. Ще ги попитаме какво наричаме богатство, находка. Ще търсим съкровищата в сандъци, в недрата на земята, в пещерите и по дърветата.

Пясък и Вода - Тук ще бъдем като истинските учени - ще си говорим за способността на предметите да плават във водата и за сталактитите и сталакмитите в пещерите. Малките ни приятели ще станат участници в приказката за камъка, който искал да пътешества, но бил прекалено тежък.

Семейство и приятели - За малките деца семейството е най-важно. В тази програма им даваме възможност да споделят с кои хора живеят, питаме ги дали животните и растенията нямат свои семейства и се забавляваме много, пеейки заедно песничка, и разигравайки ролите в едно пчелно семейство.

Дрехи - Как се правят дрехи? А какво са обличали древните хора? Децата ще разберат повече за изобретяването на вретеното, тъкачеството и откъде идва вълната. Ще се обличаме с древни дрехи и ще завършим с приказката за онзи цар, който си мислел че дрехите са най най-важното нещо.

Транспорт - Запознаваме децата с различните начини на придвижване от древността до днес. Какъв транспорт има - по земята, по въздуха, по реките и моретата…Питаме децата пътували ли са с влак, автобус, самолет, кораб, а защо не балон. Пеем песничката за колелата на автобуса и се движим като автомобили, параходи, велосипеди.

Капацитет: Минимум 12 деца в група, максимум 30 деца /по преценка, групата може да бъде разделена на две/

* Условие: Минимум 6 посещения за една учебна година

Необходима е предварителна заявка.

Образователни програми при еднократно посещение

Музейко откривател (4-6 г.)

В компанията на Mузейковец, децата ще приключенстват и ще се вдъхновят от нови знания из етажите на Детския научен център. Програмата включва множество забавни мисии, интерактивни игри и отговори на любопитните детски въпроси.

Капацитет: Минимум 12 деца. Препоръчваме един учител да придружава максимум 5 деца.

Музейко учен (само за подготвителна група)

Децата ще се научат да разпознават птиците по тяхната песен в научната ни  работилница "Концерт в гората" и след това ще имат време и за откривателство сред експозициите на Музейко.

Капацитет: Минимум 12 деца. Препоръчваме един учител да придружава максимум 5 деца.

Важно

Поради епидемологичната обстановка броят на групите е ограничен, за да може да се гарантира, че на един етаж ще има само по една група.

Детски научен център Музейко подкрепя участието на учители в програмата, като за целта препоръчваме предварително посещение на Музейко за информационна разходка по експозициите. Вход свободен за учители.

Необходима е предварителна заявка.

При въпроси: edu@muzeiko.bg

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN