Основна информация

Музейко е пространство от 2000 кв.м с над 130 интерактивни игри, създадени за деца и любопитни възрастни. Цялото съдържание на музея е мислено с цел да вдъхнови децата за познание, откривателство и наука и да помогне на деца, родители, баби, дядовци, учители да прекарат време заедно активно и ефективно.

Смислов и физически център в интериора на Музейко е неговото „великанско“ Дърво – огромна конструкция, която свързва най-ниската с най-високата точка в Музейко, но също и праисторията с космоса, миналото с бъдещето.

Дървото на Музейко е нещо като огнището в дома – намира се в средата, около него тече животът, разказват се най-интересните истории, децата растат, сезоните се променят. Около Дървото интериорът e разделен на епохи – Минало (етаж 0), Настояще (етаж 1) и Бъдеще (етаж 2 и Покрив). Във всяка епоха чрез демонстрации и интерактивни игри присъства най-интересното от присъщите за нея науки – археология и геология в миналото, природа и архитектура в настоящето, космически изследвания, енергия и комуникации в бъдещето.

Къде се намира?

Детски научен център Музейко се намира в община Студентска. Можете да получите подробни инструкции за нашето местоположение и как да ни намерите с градски транспорт или кола на страница Как да стигнете до Музейко.

Кой може да дойде? 

Детски научен център Музейко е отворен за всички.

Семейства и други индивидуални посетители са добре дошли от сряда до неделя. Училищните групи имат избор между специални програми и по-свободна дейност.

Повече информация може да намерите на Билети и работно време и Училищни посещения.

Кой ще се грижи за децата?

Безопасността и здравето на децата е грижа на техните родители и учители.

Екипът на Музейко ще помогне за смисленото и забавно прекарване на времето ви в детския научен център.

Толкова много новости! От къде е най-добре да започна?

Може да улесните избора на дейност за деня на посещение, като заедно с детето разгледате предварително информацията за изложбите и интерактивни игри и обсъдите какво бихте искали да изпробвате.

Давайте чести почивки на себе си и децата – седнете и обсъдете видяното, изгледайте някое видео, излезте на площадката или покрива за малко физическа активност. В зависимост от възрастта си децата възприемат активно информация между 10 минути (във възрастта между 3 и 5) и 40 минути (във възрастта 10-11 години).

Виртуална разходка
© 2023, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN