Начало / Новини / Скафандърът на Нийл Армстронг се при ...

Новини:

Скафандърът на Нийл Армстронг се приземява в Музейко

20.01.2021

От 20-и януари до 9-и май детският научен център “Музейко” ще представи една от общо 15-те реплики на космонавтския костюм, с който Нийл Армстронг стъпва на Луната и променя завинаги човешката история. Репликата е единствената, която пристига в Европа – след нейния престой в Природоисторическия музей във Виена (Vienna Natural History Museum), тя ще бъде представена в Музейко. Изложбата се осъществява по повод 50-годишния юбилей от успеха на мисия “Аполо” 11 и Нийл Армстронг - първият човек, прекрачил в друг свят.

 

Включи се в нашата #Apollo11Selfie мисия и спечели!

Музейко кани теб и детето ти да се присъедините към екипажа на #Apollo11Selfie мисията! Направете си селфи с репликата на скафандъра на Нийл Армстронг в Музейко и можете да спечелите 1 от 5 двойни билета и космическа храна за пътуването, разбира се.

Качи снимката в Instagram като пост с #Apollo11Selfie, тагни профила на Музейко (@muzeikobulgaria) и не забравяй да направиш профила си публичен, за да се включиш успешно в томболата ни! Играта се провежда до 9-и май вкл., а победителите ще изтеглим до 13-и май.

Виж правилата на играта ТУК.


“Хюстън, тук база на Спокойствието, “Ийгъл” кацна” - тези знаменити думи прозвучават в безкрайното пространство на Космоса с полета на  космическия кораб “Аполо” 11. Командир на неговата мисия е Нийл Армстронг, който на 21-ви юли 1969 г. става първият човек, стъпил на Луната. След поредица от полети извън земната орбита, НАСА осигурява възможност на Нийл Армстронг и Едуин Олдрин да направят гигантска стъпка за човечеството в друг космически свят.

До май в Музейко ще можем да видим реплика на истинския скафандър на Нийл Армстронг. По случай отбелязването на 50 години от успеха на мисия “Аполо” 11, Националният музей по въздухоплаване и аеронавтика (NASM) към Смитсониевия институт в САЩ, който съхранява оригиналния костюм на Нийл Армстронг (с номер А-7L), създава 15 лимитирани реплики на уникалната космическа екипировка. Юбилеят от полета и новите технологии позволяват днес костюмът да бъде мултиплициран с помощта на 3D-сканиране. Съвършено прецизната и автентична изработка ще позволи на милиони хора в цял свят не само да се доближат до един безпрецедентен момент в човешката история, но и да научат любопитни факти за професията космонавт.

Скафандърът ще очаква посетителите на Детския научен център от днес с любопитни и малко познати факти, а престоят му ще бъде съпътстван с вълнуващи дейности, които предстоят през следващите месеци.

Репликата на космонавтския костюм на Нийл Армстронг от мисията Аполо 11 гостува на Музейко, благодарение на Посолството на Съединените Щати в България, и е предоствена от Постоянното представителство на САЩ към международните организации във Виена. Музейко е създаден и се финансира от Фондация "Америка за България".

Купи билет за Музейко
Как да стигнеш до Музейко
© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN