Работно време
Вторник – Неделя
10:00 – 18:00

Намери ни
.
Карта
Начало / Програма / Филмова програма 8.10

Програма:

Филмова програма 8.10

15.30-15.59 – “Летяща риба” (Нова Зеландия,  Дейв Куант, 29’)

Шотландецът Анди Джексън и новозеландските му приятели Бриджит Томас, Ал Кълис, Алекс Никс и Дейвид Куант политат с парапланери от далечен и усамотен склон в Непалските Хималаи към река Мади Кхола.След кацане на брега й започва тяхното спускане по бурните й и диви води с каяци.

16.00-16.03 – “Дивата коза” (Полша, Кшищоф Кокорин, Войчиех Кличка, 3’)

Чудесен зимен ден в Татрите. Откъм Каспрови връх долитат непрекъсната врява и силна музика – забавляват се скиори, сноубордисти, туристи, които току-що са слезли от лифта. Дори дивите кози са свикнали, че Каспрови е пренаселен район и е по-добре да бъде заобикалян. В отдалечените места на планината царят спокойствие и тишина. Там могат да бъдат видени пасящи или полегнали диви кози. Такова тихо и притулно място, отдалечено от оживените ски-писти, е избрал един ски-алпинист. „Истинският почитател на Татрите” се спуска извън пистите, радвайки се на самотата и на чистотата на склона. Но какви са последствията за дивите животни?

16.03-16.32 – “Мануел и “небесните” овци” (Германия,  Силвия Роте, 29’)

Очарователен филм за малкия Мануел, който живее в долината Вал Сеналес или Шналстал в Южен Тирол (Италия) и много обича животните. Всяка години през юни той участва в преселението на овчарите и многобройните им стада за лятна паша в долината Йотц (Австрия). На есен, през септември, следва обратният път от пасищата към родното село. В един момент герой на филма става и случайно попадналия в района на снимките Райнхолд Меснер (най-известният алпинист в света) в ролята на носач на една от клетките за малки агнета, които не могат да преминат през най-високата част от планината.

16.35-16.45 – почивка

16.45-16.48 – “Звуците на парапланеризма” (Франция, Шамс, 3‘)

Тео дьо Блик ни кани на уникален експеримент, наречен “Звуците на парапланеризма”. В хода му чуваме хармонията на природата с ритъма на мелодията, сътворена от младия пилот, докато изпълнява фигури от въздушната акробатика с парапланер.

16.48-17.14 – “С колела през Алпите” (Франция, Лоран Крестан, 26’)

“Пътешествията с велосипед са философия и начин на живот. Те са смесица от всичко, което обичаме – каране на колело, природа, спорт, приключение и... планини” – казват героите на филма Валери и Крестан. През 2014 г. те предприемат прекосяване на Алпите от север на юг – от Женева до Ница. За малко повече от един месец те преминават през три страни, изкачват легендарни проходи и срещат необикновени хора, каквито може да роди само планината. Общо Валери и Крестан преодоляват 1200 километра и 34 000 метра денивелация.

17.14-17.44 – “Бафинова Земя – остров на децата” (Франция, Сам Боже, 30’)

Бафинова Земя е остров от Канадския арктически архипелаг, във водите на Северния Атлантик между Гренландия и континентална Канада. Шестима приятели си поставят за цел да прекосят неговите диви и безлюдни простори, да направят премиерно изкачване по един от тамошните импозантни бастиони и да осъществят base-jump от връхната му точка [B.A.S.E., BASE jumping – екстремен спорт, състоящ се в скокове с парашут от постоянни нелетящи обекти, като сгради (Buildings), антени (Antennas), сводове/ мостове (Spans) и земя, в смисъл на отвесни скали и остри върхове (Earth), откъдето идва и името му]. Те използват също и всякакви средства – парапланери, кайтове (“хвърчила”, имащи форма на парашути, които при напълване с въздух и подходящ вятър създават голяма теглителна сила), ски… Историята започва от селището Инюит с 800 жители, от които половината са деца.

Филмовата програма е подходяща за деца над 8 години и родители.
Място: Зала 1 и 2, етаж 0
Цена на билета* за поредицата от филми: 3 лв.

* Ателиетата и филмите са достъпни само с билет за Музейко и са с ограничен брой. Може да купите предварително своя билет на касата в Музейко или онлайн на преферециална цена от 3 лв. Цената на билетите за филмите и ателиетата в периода 7 - 9.10 ще бъде 4 лв. С цялата програма може да се запознаете тук. Организаторите си запазват правото на промени в програмата!


Намери ни

Метростанция

Г. М. Димитров

Автобусна спирка

МГУ Св. Ив. Рилски
№123, 69, 70, 88, 676, 413

СБАЛ по онкология
№88, 280, 294

За повече информация, моля,
обадете се на 02/ 902 00 00

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2015, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Свържете се с нас
Web Design & Development by ICYGEN