Работно време
Вторник – Неделя
10:00 – 18:00

Намери ни
.
Карта
Начало / Програма / Филмова програма 7.10

Програма:

Филмова програма 7.10

18.30 -19.20 – “Сунакали” (Непал, Бходжрадж Бхат, 50‘)

Това е историята на женския футболен отбор от малкото планинско селище Мугу в Непал. Главна героиня на филма е Сунакали, за която футболът е огромна страст, на която се отдава докрай въпреки многобройните трудности. Нейната и на съученичките й съдба се променя, когато получават възможност да представят училището си в регионален турнир. Така се ражда женският футболен тим “Мугу”. И макар че губи първия си мач, успява да се класира за националния турнир, който се провежда на юг, в равнините, наречени тераи. Когато момичетата се завръщат като победителки, ги приветства цялата област. Благодарение на футбола те успяват да променят начина за възприемане на момичетата в тяхната общност. За което иначе биха били необходими много години.

19.20-19.30 – почивка

19.30-19.44 – “Тайната на ледовете” (Франция, Лоик Фонтен, 14’)

През 1957-ма, по случай Международната геофизическа година, младият студент Клод Лорию заминава за Антарктика в състава на научна експедиция. Оказва се в полярната станция “Шарко”, загубена сред ледовете на Белия континент, и прекарва в нея една година. Този екстремен житейски опит му дава възможност да научи принципите на оцеляване и човешка солидарност, но и да открие своето призвание – да бъде глациолог (специалист по ледниците). Прониквайки в света на ледовете, той разбира, че те съдържат изключително ценна информация за миналото на нашата планета и за историята на нейния климат. Тридесет години Клод Лорию прави непрекъснати изследвания, за да разбере, че ледовете ни отправят едно много важно послание, в което не се вслушваме...

19.44-19.48 – “Ролковият човек” (Германия, Дани Щрасер, 4’)

Екстремните спортове откъм най-добрата им страна – изумителният „ролков човек” Жан-Ив Блондьо, взривяващ с появата си обстановката по планински пътища!

19.48-20.30 – “Кораловият рай” (Швеция, Матиас Клум, 42’)

Документален филм на един изключителен майстор – Матиас Клум, който е старши фотограф на „National Geographic”. Показва кораловия рай край бреговете на състоящия се от 1500 острова  архипелаг Раджа Ампат (Западна Папуа, Индонезия) през очите на едно 12-годишно момче и неговото семейство.

Филмовата програма е подходяща за деца над 8 години и родители.
Място: Зала 1 и 2, етаж 0
Цена на билета* за поредицата от филми: 3 лв.

* Ателиетата и филмите са достъпни само с билет за Музейко и са с ограничен брой. Може да купите предварително своя билет на касата в Музейко или онлайн на преферециална цена от 3 лв. Цената на билетите за филмите и ателиетата в периода 7 - 9.10 ще бъде 4 лв. С цялата програма може да се запознаете тук. Организаторите си запазват правото на промени в програмата!

Намери ни

Метростанция

Г. М. Димитров

Автобусна спирка

МГУ Св. Ив. Рилски
№123, 69, 70, 88, 676, 413

СБАЛ по онкология
№88, 280, 294

За повече информация, моля,
обадете се на 02/ 902 00 00

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2015, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Свържете се с нас
Web Design & Development by ICYGEN