Намери ни
8
Карта
Начало / Училищни групи / Музейко в училище с Lidl

Училищни групи:

Музeйко в училище с Lidl

ПОРАДИ ДОСТИГАНЕ НА КАПАЦИТЕТА НА ПРОГРАМАТА, СПИРАМЕ ЗАПИСВАНИЯТА ЗА МУЗЕЙКО В УЧИЛИЩЕ С LIDL. БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ ДЕЦА, УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ!

Музейко идва в твоето училище, в твоя клас!

Изнесената програмата на детския научен център е разработена за ученици от 1 до 4 клас. Основният фокус на „Музейко в училище” е учене чрез преживяване, като учените от образователния екип на Музейко провеждат научни работилници в класната стая. Съдържанието обхваща научни теми с практични дейности и експерименти, залегнали в задължителната учебна програма по природни науки в начален курс.

Лидл България също подкрепя откривателския подход и иновативното образование. Тази учебна година благодарение на подкрепата им Музейко тръгва на път из страната, за да посети колкото е възможно повече класни стаи в областите София, Перник, Враца, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

„Музейко в училище“ с Lidl е продължение на двугодишната инициатива на Лидл България „Lidl неделя в Музейко“. Нейният основен фокус бе насочен към подкрепяне на родителите в грижата им за техните деца, в областта на ученето и развиването на таланти.

Лидл България е основен партньор на образователната инициатива. Подкрепата на компанията се изразява във финансова помощ за реализиране на инициативата, както и покриване на 50% от стойността на билета за всяко дете.

Програмата “Музейко в училище“ с Lidl се провежда от 14 октомври в понеделник и сряда, от 10:30 до 16:00 часа, само след предварителна заявка и потвърждение от страна на Музейко. Програмата има за цел да обхване 4000 деца и ще приема записвания до достигане на посочения брой ученици.

Преди да ни повикате, изберете програма и тема според възрастта на децата и ни изпратете попълнената заявка на имейл edu@muzeiko.bg.

За ученици от 1 и 2 клас

Всяка програма завършва с проект за последваща работа в класна стая. Моля, изберете една от следните теми:

- Тема: Форми в космоса – Слънчевата система (Сатурн) - Децата изработват макет на планетата Сатурн. Проект за последваща работа в класна стая. По интересен и иновативен начин се въвеждат термините геометрични фигури и тела или 2D и 3D форми.

- Тема: Енергията в човешкото тяло – Роботизирана ръка - Децата изготвят модел на човешка ръка, с която демонстрират енергията в човешкото тяло. Чрез демонстрации и експерименти се представят различните видове енергия.

За ученици от 3 и 4 клас

Може да изберете една от следните теми:

- Тема: Форми в природата – Кристална решетка - Децата изготвят макет на кристална решетка на готварска сол. Проект за последваща работа в класна стая.

- Тема: Разпределение на енергията в човешкото тяло – Човекограма - Децата изготвят графика на разпределението на консумацията на енергия в човешкото тяло.

ВАЖНО:

- Екипът на Музейко ще пристигне в училището до 30 минути преди началния час на програмата.

- За провеждане на дейностите е необходимо класните стаи да са оборудвани с проектор за прожектиране, екран, маси и столове (или чинове) за всяко дете.

- За да може екипът ни бързо и лесно да стигне до Вас, моля, посочете в заявката точният адрес на училището и особености за достъп, ако има такива.

Цена:

Всяка програма е с продължителност от 1 учебен час с 10 минути почивка за следващия клас. Програмата се изнася пред всеки един клас поотделно.

Цена: 3 лв./дете.

Важно условие, за да изпратим екип във Вашето училище е да заявите провеждане на програмата в минимум 3 класа сутрин (от 10:30 до 12:45) и/или 3 класа следобед (от 13:30 до 16:00 часа). Начална дата: 14 октомври 2019.

Ако Вие сте учител и искате млади и атрактивни учени на Музейко да посетят Вашето училище:

1. Изтеглете и попълнете формуляр "Заявка за Музейко в училище с Lidl";
2. Изпратете попълнената заявка на edu@muzeiko.bg;

3. Очаквайте писмено потвърждение на Вашата заявка.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN