Намери ни
8
Карта
Начало / Училищни групи / Музейко в кутийка: Звездни детективи

Училищни групи:

Музейко в кутийка: Звездни детективи

Дали Музейко може да се събере в кутийка? Може би не целият наведнъж, но със сигурност ще бъде забавно да опита. Екипът ни от вдъхновени учени и педагози разработи специално за учениците Музейко в кутийка! Така Музейковците ще могат да дойдат при тях в училище, когато противоепидемичните мерки ограничават срещите ни на живо.

 

Какво представлява STEAM научна работилница Музейко в кутийка: Звездни детективи

“Музейко в кутийка” е кутия, която можете да поръчате и да отворите пред децата в класната стая, като разкриете пред тях вълнуваща тема от света на науката. Първата тема, която сме избрали е “Звездни детективи” - пътешествие в света на астрономията.

Коя е най-голямата звезда? От какво са направени звездите? Знаете ли, че има сини звезди? Видео презентацията има за цел да потопи децата в темата. Музейковец ще им разкрие любопитни научни факти за Космоса, планетите и звездите и ще запали любопитството им.

След като вече ни се прииска да полетим към Космоса е време за практическа задача! Материалите в кутията покриват две индивидуални и една групова проектна дейност, в която взимат учатие всички деца от класа. По този начин всички имат възможност да приложат това, което току-що са научили, а и да развихрят творческото си въображение, докато откриват свое съзвездие, сглобяват пъзел на Северното звездно небе или си правят собствен планетариум.

В кутията ще откриете детайлни инструкции за учителя, линк към видео-презентация и материали за всяко от децата в класа. Материалите са хартиени, защото Музейко се грижи за природата, и моли децата да ги рециклират, когато вече не са им нужни.

 

За кого е предназначена кутията

Научните понятия и информация, заложени в Музейко в кутийка: Звездни детективи, са свързани с учебния материал, преподаван в 4-ти клас (Човек и природа). Подходящи са и за деца до 4-ти клас като децата в 1-ви и 2-ри клас ще имат нужда от повече подкрепа от учителите за изпълнение на дейностите и въвеждане на понятията.

 

Колко време отнема занимането

Музейко в кутийка е предвидена за изпълнение в рамките на един учебен час (35–40 мин.) и разчита на незаменимата помощ на учителя.

Да откриваме, узнаваме и изобретяваме! Музейко не спира да работи в помощ на учители и ученици за създаването на разнообразна и креативна учебна среда!

 

Съдържание на кутията за един клас

• Комплект за групов проект „Създаване на звездна карта“ — 2 бр.;
• Комплект за индивидуален проект „Измисли си съзвездие“ — за всяко заявено дете;
• Комплект за индивидуален проект „Планетариум“ — за всяко заявено дете;
• Фенерче — 1 бр.;
• Плюшен Музейко — 1 бр.;
• Подарък за всяко дете (Музейко молив или Музейко магнит);
• Линк към видео-презентация и инструкции за учителя.

 

Цена

Цена: 6 лв./дете (с вкл. куриерска услуга за цялата страна)

Внимание: Комплект „Музейко в кутийка: Звездни детективи" може да бъде поръчан за минимум 10 деца и е предназначен само за училищни класове.

Важно

За провеждане на дейностите са необходими интернет връзка, проектор за прожектиране и/или екран. Линкът към видео-презентацията е валиден един месец от датата на изпращане на кутийката. Учителят може да изгледа видео-презентацията предварително.

Ако Вие сте учител и искате да резервирате

1. Изтеглете и попълнете формуляр "Заявка за МУЗЕЙКО В КУТИЙКА: ЗВЕЗДНИ ДЕТЕКТИВИ" от линка отдолу на тази страница;
2. Изпратете формуляра на edu@muzeiko.bg;
3. Очаквайте писмено потвърждение на Вашата заявка.

Заявките се обработват в рамките на 5 работни дни.

 

Общи условия

С Общите условия за поръчка на програмата може да се запознаете ТУК.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN