Сградата

Музейко произвежда електричество в собствения си дом, събира дъждовната вода и се отоплява с геотермална енергия!

Дизайнът на стъклените обеми на сградата включва внимателен баланс на топлинни загуби, отблясъци, параметри на използваното стъкло, визуално качество и вариации в наличието на дневна светлина, което осигурява достатъчното й количество и визуална връзка с околната среда, увеличаващи производителността и комфорта на служителите. Озелененият покрив спомага и за вътрешния комфорт в сградата, редуцирайки външния шум и вибрации.

Интересна част от проекта е уникалната фасада на Музейко с т.нар. малки планини – три пластични обема с облицовка от дърво, текстил и керамика, пресъздаващи традиционните български занаяти дърворезба, шевица и рисувана керамика. Сградата е проектирана в съответствие със стандарта LEED GOLD и включва редица зелени технологии за производство и съхранение на енергия, с ниски експлоатационни разходи и високо качество на вложените материали.

Концепцията за сградата на Музейко, планирането на сайта, интериорния дизайн и части от графичния дизайн са разработени от Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership Team (LHSA+DP) – американска архитектурна компания, специализирана в създаването на детски музеи.

"А и А Архитекти" са Българските партньори на LHSA+DP, работили по всички фази на проекта и осъществяващи авторски надзор по време на строителството.

Музейко спечели наградата "Образователна сграда на годината" за 2015 година.

Повече за сградата може да научите от прикрепения документ.

Видео: Строежът на Музейко
© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN