Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Вторник = 5 лв. за всички!

Програма:

Вторник = 5 лв. за всички!

04.02.2020

Днес е вторник - празник в Музейко! През 2020 ще празнуваме в избрани месеци - вторник с цена на билета за всички индивидуални посетители: 5 лева (за деца и възрастни)

Освен това всеки първи вторник на месеца Музейко посвещава на най-малките си приятели - децата до 5 години. Очакват ви работилници, демонстрации и ателиета, съобразени с тази възраст.

Творческо ателие: Направи си иглу от пясък

Кинетичният пясък като материал прилича на глината и пластилина, но е пясък. С него играем, използвайки формички. Децата влизат и в ролята на строители и творци. Ще могат да си построят каквото пожелаят, а защо не и иглу – дома на инуитите?  Насърчаваме родителите да се включат и заедно работим и се радваме на чудесните форми, които децата правят с пясъка.

Тази дейност развива фината моторика, въображението, връзката дете и родител, тактилната чувствителност и концентрацията,

Подходящо за деца на възраст между 1 и 5 години

Заповядайте между 10:30 и 14:00 часа

Време за истории: Госпожа Чинийка

Госпожа Чинийка влиза в ролята на орнитолог и разказва на децата за своята професия. Под формата на история тя ще запознае децата с  птичките, които можем да видим навън през зимата и каква е тяхната любима храна. Децата заедно с придружителите си ще могат да си изработят бинокъл с подръчни материали и заедно да наблюдават и изследват броя и видовете птички по картинки. Така ще разберат повече за орнитоложката професия и за видовото разнообразие от птички в града.

Подходящо за деца от 2 до 5 г.

Начален час от: 11:30, от 12:30 и от 13:30

Продължителност 20 – 30 мин.

Отворена арт зона: Водното цвете

Ела, оцвети и изрежи твоето хартиено цвете и виж как то ще разцъфне, когато го поставиш във вода.

Заповядайте между 10:30 и 14:00

Музейко чете приказки

Да открием приказните герои в себе си заедно, в Музейко! Знаете ли, че приказните сюжети развиват умението за критично мислене у хлапетата? Също - обогатяват речника им, стимулират въображението, насърчават комуникативността и емоционалната им интелигентност.
Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!
Подходящо за деца под 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Още от програмата и за по-големите:

Музикална изложба “Докосни музиката”

Само в Музейко можете да откриете магичната връзка между музиката и науката - 12 необикновени комбинации между музикален инструмент и предмет от нашето всекидневие!

Какво е помпен орган и как звучи бутилкофонът? Каква музика може да създадем с музикален сешоар?  Изложбата ще предложи на деца и родители неограничени възможности в създаването на мелодия, напомняйки за връзката между изкуството и природните науки. Докато експериментират и се забавляват, децата ще открият мелодията, която ни среща на всяка крачка. Заобикалящият ни свят има свое трептене и уникален звук - нужно е само да дадем воля на сетивата и въображението си!

Можете да видите "Докосни музиката"  до 15 февруари 2020 г. Цената на посещението на изложбата е включена в цената на индивидуален билет за Музейко

Научни закачки и експерименти

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Вкаменелости

Знаете ли какво е фосил? Елате да ги изследваме в Музейко! Фосилите са вкаменелости на милиони години! В Maker space  децата ще могат да направят свой фосил от динозавър, отдавна изчезнал бозайник. По същия начин палеонтолозите взимат отливки от истинските вкаменелости, така че да могат да ги изследват допълнително.
Елате в Maker space и се потопете в Юрския свят…

Работно време: oт вторник до четвъртък сутрин от 11:00 до 12:00 часа и следобед 14:00 до 16:00 часа. От петък до неделя сутрин от 11:00 до 13:00 часа и следобед от 14:00 до 17:00 часа. Подходящо за деца между 7 и 15 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко разказва научни приказки

Кои са нашите сетива и как ни служат? Защо е важно да пазим природата чиста? Какво е кръговратът на водата и защо вали? Защо се разболяваме? Що е то имунна система и как работи? Какво има на морското дъно и защо да си археолог е толкова интересно?

Научните истории отговарят на всички тези и още много въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология, екология или дори археология!

Подходящо за деца над 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 11:30; 12:30; 14:00; 15:00 часа

Прожекциите в 10:30, 11:30 и 12:30 часа са на тема Слънчевата система, а в 14:00 и 15:00, са на тема Вълшебните съзвездия.
Прожекцията от 14:00 часа би могла да бъде на английски език. За повече информация попитайте на касата.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN