Начало / Програма / Творчески предизвикателства: Животни ...

Програма:

Творчески предизвикателства: Животните разказват

28.04.2024

Дейности за деня:

 

1. Научни истории – Да му се чудиш на времето (Подходящо за деца 5+ години)

Могат ли различните видове облаци да ни подскажат дали ще вали? Ако искате да разберете повече за облаците и дали ще вали от тях, заповядайте на специалната ни приказка „Да му се чудиш на времето“, където Жабчо – горския метреоролог ще ни отведена гости в небесата и ще разкрием тайните на облаците!

Eтаж 0; кът за приказаки, 10:30 - 10:45; 14:00 - 14:15 ч.

 

2. Забавна демонстрация: Горската сцена (Подходящо за деца 2+ години)

Ще пеем и ще танцуваме заедно с миниатюрните ни приятели – насекомите. Ще сезапознаем с някои видове от тези мънички обитатели на големия свят. Ще разберем покакво си приличат, по какаво се различават едни от други и ще надникнем в тайните натехния живот.

Eтаж 1; фоайе, 11:30 - 11:45; 16:00 - 16:15 ч.

 

3. Отворена aрт зона: Театър на клечка (Подходящо за деца 5+ години)

Тук малчуганите оцветят, изрязват, лепят и „съживяват“ свой приказен герой. Могат да гоотнасят у дома и да направят театрално представление пред цялото семейство като разиграят всевъзможни сюжети. Подобни дейности са много полезни за децата, защото развиват фината моторика, въображението и чувството за принадлежност. Преминавайки през ролева игра, децата научават много за заобикалящия ги свят, научават се да разпознават и изразяват емоции и как да се справят с различни ситуации.

Eтаж 1, фоайе, 10:00 - 18:00 ч.

 

4. Наука с поука: Животинските езичета разказват (Подходящо за деца 7+ години)

Езикът помага на всички живи същества да изразят своите потребности и емоции. Но този невероятен мускул служи и като инструмент на някои животниски видове, например за почистване на козината или за улавяне на плячка. Всички функции на езика на животните ги правят уникални и им помагат за оцеляване в природата. Животните и техните езичета ще ни разкажат за своите невероятни способности.

Етаж 2; Експериментариум 12:00 - 12:15; 15:30 - 15:45; 17:00 - 17:15 ч.

 

5. Maker Space: Стоп-кадър анимация – създай собствен филм (Подходящо за деца 7+години)

Тук ще играем с времето, ще развиваме въображението и ще тестваме търпението. С предварително подготвени фигурки и указания от нашия екип, децата ще накарат статичните обекти да се движат. Това ще се случи като с таблет заснемат единични кадри,като за всеки кадър местят обектите малко по малко. Когато обединят снимките се създава илюзия за движение и заснетите обекти изглеждат, все едно се движат самостоятелно.

Етаж 2, работилница; 14:00 - 17:00 ч.

 

6.Планетариум (Подходящо за деца 6+ години)

Премиерна шоу програма "Напред към Луната"

Ще изживеете вълнуващата космическа история на изследването на земния спътник – от първият човек, полетял в Космоса, до първият астронавт, стъпил на Луната. От миналото ще отправите поглед къмбъдещето и най-интересните космически мисии, които предстоят. Заповядайте в нашия Планетариум на ет. 2.

Капацитет: 10 човека на шоу Цена: 2 лв., 10:30; 11:30; 14:00; 15:00; 16:30; 17:30 ч.


*Музейко си запазва правото на промени в програмата.


© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN