Намери ни
Карта
Начало / Програма / Максим Ешкенази гостува на Maker Spa ...

Програма:

Максим Ешкенази гостува на Maker Space - мисия дронове

В Музейко този май е "Месец на Астрономията", така че и уикендите в Детския научен център ще бъдат космически! А днес имаме и специален гост:)

Акценти за деня (26 май 2019):

НОВО! Научна работилница Светлините на звездния град

Елате на космическо пътешествие в света на галактиките - звездните градове! Ще научите как се появяват, как живеят и интересни факти за магичните им светлина и форма. В приложната част всеки ще може да направи своя галактика, която да си вземе вкъщи. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко! Подходящо за деца над 7 г.

Отворена арт зона: Комети

Всяко дете ще може да изработи своя комета! Подходящо за деца над 2 г.

Maker Space: Летящи машини

Искаш ли да изпробваш инженерната си мисъл и да се срещнеш с истински ентусиаст на дроновете?

Днес в Музейко  младите експериментатори ще се срещнат с най-запаления диригент по летящите машини  - Максим Ешкенази. От 14:00 до 15:00 той ще сподели страстта си в конструирането и летенето в Maker Space.

Maker Space e  новото пространство за новаторски идеи и инжинерство на Музейко. Тук децата изследват света на авиоинженерството, като разширяват познанията си по теми като аеродинамика, принципи на летене и дронове. С помощта на различни инструменти те ще могат да експериментират и да си измайсторят глайдер или рамка на дрон. Подходящо за деца между 7 и 15 г.

Астрономични научни закачки с Музейковците

Има ли звуци в космоса? Как работи космическата радиация? Какво се случва в атмосферата на Юпитер и на какво дължи добрата си форма най-тежката планета? Какво е магнитно поле? А защо ѝ е притрябвало такова на нашата планета? Защо нашето място в космоса е наистина специално?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Музейко разказва научни приказки

Екипът на Музейко ще заплени детското въобръжение с цветни сюжети, в които неизменно ще бъде вплетена научната тематика.Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца под 6 г.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум. Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции събота, неделя и по време на официални празници: 10:30; 11:30; 12:30; 14:00; 15:00; 16:15 и 17:15 часа

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN