Намери ни
Карта
Начало / Програма / Среща с археолози

Програма:

Среща с археолози

Специални гости в дома на Музейко за месеца на Археологията!

Гостуват ни д-р Боян Думанов и Ирена Димитрова, Департамент Археология на Нов български университет.

Гл. ас. д-р Боян Думанове ръководител на департамент „Археология“ в НБУ от 2012 г.

Научните му интереси са главно в областта на археологията на късната античност, Великото преселение на народите, средновековна България и Византия и са свързани по-специално с проблеми на приложните изкуства, владетелската идеология, етническата идентичност, селищните модели и миграционните процеси.

Ръководителят на департамент „Археология“ е стипендиант на ЮНЕСКО и на Британската академия и е автор на над 50 научни публикации.

Ирена Димитровае секретар на Департамент „Археология“ в НБУ от 1997 г. Магистър е по археология и е специалист в областта на праисторията. Интересите й са свързани с локализацията на суровинни източници и изработкатата на древни инструменти. Член е на научния екип и участва в проучванията на пещерата Козарника – едно от най-древните човешки обиталища в Европа, както и на серия други научно-изследователски проекти.

 

Департамент „Археология“ към Нов български университет е образователно и научноизследователско звено, чиято основна цел е да създава и поддържа образователни програми по археология, отговарящи на европейските стандарти, на развитието на археологията като мултидисциплинарна наука и на интегрирането на паметниците на културно-историческото наследство в процеса на формиране на гражданското общество.

 

Кога: 27.01.2019 / 11:30 - 13:30

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2019, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN