Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Специална програма за най-малките

Програма:

Специална програма за най-малките

01.09.2020

Този вторник (1 септември) Музейко ще посвети на най-малките си приятели - децата до 5 години. Очаква ги специална програма, която ще им помогне да развият въображението, моториката и знанията си за света, взимайки участие в забавни дейности, както и изследвайки етажите на Музейко!

Ето какво трябва да знаете, ако планирате да ни посетите:

Музейко работи на времеви интервали от 10:00 до 12:30ч.; от 13:00 до 15:30ч. и от 16:00 до 18:00ч. Билетът е на цена 9 лв. за всички и важи за един времеви интервал. Срещу 1 лв. можете да удължите престоя си за още един времеви интервал.

Можете да закупите билетите си онлайн ТУК. Билети се продават и на касата на Музейко.

Тази организация цели да се осигури безопасност и комфорт на посетителите. За повече информация вижте ТУК. Благодарим ви за разбирането!


След като вече сте в Музейко, време е да играем и изследваме!

 

ПРОГРАМА:


Време за игра: Малкият рибар

Не е нужно езеро, за да влезеш в ролята на рибар! С помощта на въдица и кепче малчуганите ще се "потопят" в играта, улавяйки си водни създания и развивайки моториката си.

Дейността ще се провежда през всичките времеви интервали.

Подходящо за деца от 2 до 5 години.

Забавна демонстрация: Дъга в чиния

Кои са цветовете на дъгата? Децата ще имат възможност да си направят дъга с боички върху сода за хляб и пипети. Дъгата се получава заради пълното вътрешно пречупване и отражение на светлината при срещата и с водни капчици. Затова, когато вали и грее слънце, ние наблюдаваме дъга. А ако времето е слънчево - освен по време на демонстрацията ще могат да видят истинска дъга в Калната градинка на Музейко, като пръснат вода с маркуча към небето!

11:00 - 11:15 | 11:15 - 11:30 | 13:30 - 13:45 | 13:45 - 14:00

Подходящо за деца над 2 години.

Време за игра: От лехата до тавата

Каква здравословна закуска можем да си сготвим? Какво да бъде първото ни ястие в менюто? Можем ли да си сготвим бъркани яйца? Какви продукти ще ни трябват и колко от тях. Имаме съдове за готвене. А салата? Можем ли да си направим вкусно зеленчуково пюре? А сандвич? И така нататък продължава играта с нарязване и смесване на продукти на открито, насърчавайки децата да влизат в ролята на готвачи и да помагат в кухнята.

10:00 - 14:00

Подходящо за деца над 2 години.

Калната градинка: Ново външно пространство в Музейко

Калната градинка вече посреща малчуганите над 2 години в Музейко! Забавлявай се в оборудваното с 8 игрови зони пространство, стимулирайки когнитивното и физическото развитие на децата. Свободната игра е незаменима в ранна детска възраст. Повече за Калната градинка: ТУК.

 

*При хубаво време част от дейностите се провеждат на открито. Всички дейности са включени в цената на билета за посещение в Музейко.

 

И още приключения за всички възрасти:

Строежко

Хайде да строим!

Голямата строителна зона в детския научен център посреща деца и любопитни възрастни от 1 до 99 години.
С помощта на хиляди строителни блокчета и дъсчици, големи лего кубчета в различни цветове и цветни карти за земя малките конструктори ще издигат своите най-високи кули, най-стабилни къщи, най-дълги писти или невероятни космически кораби, коли, самолети и животни.

Строежко е със специален акцент върху най-малките посетители на Музейко - от 18 месеца до 5 години. Образователните ползи са наистина много - логическо и пространствено мислене, сръчност и чувство за баланс, работа в екип и концентрация, творческо и когнитивно развитие, усъвършенстване на фината моторика. Включено в цената на билета за посещение в Музейко.

Купи билет
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN