Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Специална програма за най-малките

Програма:

Специална програма за най-малките

16.02.2020

Музика в Музейко с Косъо Кучев

Под звуците на китарата заедно с децата Косъо Кучев ще сътворява песнички на етажа на миналото и настоящето и също така ще запознае децата с инструмента цигулка.

Подходяща за деца на възраст от 1 до 5 години

Начален час: от 11:30 и от 12:30

Творческо ателие: Зимно дръвче

Малките ни гости заедно с техните придружители ще могат да си направят дърво от хартия, което да украсят в цветовете на зимата.

Подходяща за деца на възраст от 2 до 5 години

Заповядайте между 10:30 и 16:00

Образователна игра: Моторика

със съдействието на Hipp

Впуснете се с нас в цветна игра! Ще разбъркваме, прибираме и подреждаме по цветове различни предмети и материи с различни инструменти под звуците на спокойна музика.
Нашият екип от учени и педагози е разработил тази програма специално за децата от 1 до 4 години. Тя развива увереността, контрола над тялото, сетивата и усещането за форма, цвят, тежест, материя.
Заповядайте между 10:30 и 16:00 часа
Подходящо за деца от 1 до 4 години

Забавна демонстрация: Танцът на ориза

Всяко дете заедно със своя придружител ще получи чаша и зрънца ориз и ще може да наблюдава как "танцуват", когато ги поставим в газирана напитка. Вие знаехте ли, че оризът може да танцува?

Подходящо за деца на възраст от 2 до 5 години

Отворено между 11:30 – 12:00 и 13:00 – 13:30

Време за истории: четем книжка за зимата

Водещият ще запознае децата с историята за раждането на снежинките и пътя, който изминават, за да завалят над нас. Децата заедно с техните придружители ще могат да си оцветяват свои снежинки.

Продължителност 20 – 30 мин.

Начален час: от 11:00, от 12:00, от 15:00

Още от програмата и за по-големите:

Научна работилница: Атмосферно налягане. Суперсилите на въздуха

Въздухът е супер як! Децата Ви също имат супер сили! Не знаехте? Децата ще ги открият, като видят нашите демонстрации и сами направят някои експерименти. Ще им издадем и някои тайни на атмосферното налягане – ще разберат какво общо имат двата слона, пукането на ушите нависоко, леглата на йогите, ските, пироните, белите дробове и други интересни неща от ежедневието ни.

11:30 - 12:30 I 16:00 - 17:00

Капацитет: 15 деца. Подходящо за деца над 7 години. Участието в работилницата е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко. Без предварително записване.

Научна работилница: Палеонтология

С какво се занимава Палеонтологията? Тя разкрива тайните на динозаврите, на древните хора и животни, живяли преди хиляди и милиони години. Днес учените търсят следи от живот в скалите и на дъното на океаните. Впуснете се с нас в тази вълнуваща разходка в света на палеонтологията, където ще правим разкопки в пясъка, ще сглобяваме динозавър и ще “разчитаме” какво ни казват вкаменелостите.

Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко!

Капацитет: 15 деца. Подходящо за деца над 7 г.

Научни закачки с Музейковците

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Вкаменелости

Знаете ли какво е фосил? Елате да ги изследваме в Музейко! Фосилите са вкаменелости на милиони години! В Maker space  децата ще могат да направят свой фосил от динозавър, отдавна изчезнал бозайник. По същия начин палеонтолозите взимат отливки от истинските вкаменелости, така че да могат да ги изследват допълнително.
Елате в Maker space и се потопете в Юрския свят…

Работно време: oт вторник до четвъртък сутрин от 11:00 до 12:00 часа и следобед 14:00 до 16:00 часа. От петък до неделя сутрин от 11:00 до 13:00 часа и следобед от 14:00 до 17:00 часа. Подходящо за деца между 7 и 15 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко чете приказки

Да открием приказните герои в себе си заедно, в Музейко! Знаете ли, че приказните сюжети развиват умението за критично мислене у хлапетата? Също - обогатяват речника им, стимулират въображението, насърчават комуникативността и емоционалната им интелигентност.

Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!

Подходящо за деца под 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Музейко разказва научни приказки

Кои са нашите сетива и как ни служат? Защо е важно да пазим природата чиста? Какво е кръговратът на водата и защо вали? Защо се разболяваме? Що е то имунна система и как работи? Какво има на морското дъно и защо да си археолог е толкова интересно?

Научните истории отговарят на всички тези и още много въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология, екология или дори археология!

Подходящо за деца над 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 11:30; 12:30; 14:00; 15:00 часа

Прожекциите в 10:30, 11:30 и 12:30 часа са на тема Слънчевата система, а в 14:00 и 15:00, са на тема Вълшебните съзвездия.
Прожекцията от 14:00 часа би могла да бъде на английски език. За повече информация попитайте на касата.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN