Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Специална програма за деца до 5 г.

Програма:

Специална програма за деца до 5 г.

21.11.2021

Работно време

Музейко е отворен през три времеви интервала: от 10:00 до 12:30 ч.; от 13:00 до 15:30 ч. и от 16:00 до 18:00 ч. Билетът е на цена 9 лв. и важи за един времеви интервал. Срещу 1 лв. за всеки билет можеш да удължиш престоя си с още един времеви интервал.

Билети се продават на касите на Музейко срещу представяне на валиден Зелен сертификат за лица над 18 г.


Мерки за безопасност

1. Предпази себе си и околните, като носиш предпазна маска.

2. Спазвай дистанция от минимум 1,5 м. от останалите посетители.

3. За твое удобство из Музейко има диспенсъри с дезинфектант.

Тази организация цели да осигури безопасност и комфорт на всички деца и родители. За повече информация виж ТУК. Благодарим за разбирането!


Програма за неделя (21.11.2021 г.)

 

Време за игра - Солен отпечатък от динозавър

Първо ще забъркаме по рецепта необходимото количество солено тесто. След това ще го оцветим. Остана последната стъпка – да си вземем отпечатък от формичка с динозавърски скелет. А за тези, на които все още им се твори, могат с остатъка от солено тесто да си направят разнообразни фигурки и да си украсят дома с тях. Дейността развива концентрацията и въображението у децата, спомага за развиване на усещания и възприятия за тялото и външния свят при децата.

Подходящо за деца над 2 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.

 

Време за игра:Сензорни кубчета и моторика

Децата и техните родители ще имат на разположение две сензорни кубчета. Едното е музикално и то запознава децата с разнообразни музикални инструменти и им дава възможност да сътворят ритъм. Второто кубче също е сензорно с материали за допир, и също така развива фината моторика с упражнения за закопчаване и разкопчаване. Развивайки моториката си, децата усъвършенстват двигателната си памет и координация между зрение и ръка.

Подходящо за деца над 2 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.

 

Забавна демонстрация - Цветни капчици

Децата ще наблюдават как течностите имат особеността наречена плътност, която им позволява да не смесват, както това се случва с водата и олиото. Ще използваме вода, бои и олио. Цветната смес ще е нещо, което всяко дете ще може да се опита да си забърка само. Целта на дейността е да подхрани любопитството на децата към околния свят чрез наблюдение и експериментиране.

Подходящо за деца над 2 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.

Забавна демонстрация - Как се храни листото?

Музейковец ще разкаже за пътя на водата от корените на едно растение до неговите листа и още повече как то успява да си произведе храна с помощта на слънцето. С тази демонстрация целим да засилим любопитството на децата към живата природа и процесите в нея от ранна детска възраст, използвайки достъпен език и онагледяване. А не е ли забавно да наблюдаваш как водата може да се катери нагоре сама по късче хартия?

Подходящо за деца над 2 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.

 

А за по-големите ни посетители:

Maker Space: Светещи LED гривни

Ще използваме знанията си по електричество, за да си направим своя светеща LED гривна. Вместо поялник и жици, ще се учим да шием! Ще използваме специален конец, който ще помогне на гривната да свети! Изрази своята креативност и бъди изобретател в Maker space!

Подходящо за деца над 7 години.

Отворено от 10:30 до 12:00 ч., от 14:00 до 15:30 ч. и от 16:30 до 17:45 ч.

 

Музейко си запазва правото на промени в програмата.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN