Намери ни
Карта
Начало / Новини / ОТЛОЖЕНО - Science Night: Отрова

Новини:

ОТЛОЖЕНО - Science Night: Отрова

Музейко и Ratio отлагат провеждането на събитието за възрастни (18+) Science Night: Отрова.

Нова дата ще бъде насрочена при първа възможност.

Science Night е вечер, изпълнена с интересни лекции, много игри, демонстрации и работилници, чрез които всеки може да се потопи в света на науката. Предвид настоящата обстановка в страната това не би било възможно на този етап. В момента трябва да направим всичко по силите си, за да се развие ситуацията в положителна посока по-бързо. Вярваме, че скоро ще можем да бъдем отново заедно на това вълнуващо събитие.

Всеки, закупил билет за събитието, ще бъде уведомен за новата му дата по имейл. При въпроси относно вече закупените билети може да се свържете с приятелите ни от Ratio на имейл info@ratio.bg.

Следете страниците на Музейко и Ratio във Facebook, както и muzeiko.bg и ratio.bg, за актуална информация.

Бъдете здрави и до скоро!


Музейко и Ratio ви канят на научно парти за големи (18+) на тема ОТРОВА.

Какво всъщност наричаме отрова? Това са вещества и химични съединения, които могат да ни навредят или дори да ни убият. Отровни вещества има и е имало още преди да се появи животът на Земята. Елате да разнищим въпроса на тематично парти!

Кога: Следете сайта и Facebook страницата на Музейко

Къде: Музейко

Очакват ви кратки лекции и дискусии по теми:

  • Какви отрови произвеждат отровните животни? Ще се опитаме да направим ясно разграничение на термините poisonous, venomous и toxic, които на български са обединени в измамно простото определение “отровен”.

  • Кои са най-големите майстори на отровите сред живите организми? Дали това са змиите, гущерите и паяците или пък това са растенията, гъбите или дори едноклетъчните? По какъв начин произвеждат отровните си вещества и как ги използват? Ще се запознаете с редица необичайни примери за отровни представители сред живите организми на Земята, за много от които вероятно никога не сте чували.

  • Какви опасни и потенциално смъртоносни вещества се срещаме в ежедневието си, които пък нямат много общо с живите организми? А дали опасни вещества не ни дебнат и в състава на храната ни?

  • Как са представяни отровите в историята и литературата и намират ли те място и в изкуството - изложба и демонстрация

На тези и други въпроси ще отговорят нашите презентатори в рамките на Science Night на 21 май. Предвидили сме редица презентационни теми, както и демонстрации, работилници и приключенска игра с награди. А в най-новата ни изложба "Пълзящи експонати" ще може да наблюдавате на живо истински отровни животни и да зададете въпросите си към херпетолога Краси, хапан поне 12 пъти от отровни змии.

Елате, за да разберете повече за отровите във всичките им проявления - в приятна музикална атмосфера и с чаша лека отрова в ръка.

Билети: 15 лв - ТУК

В деня на събитието: 20 лв.

Билети
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN