Намери ни
8
Карта
Начало / Новини / Project: "Ангажирани артисти в акция ...

Новини:

Project: "Ангажирани артисти в акция - Дни за идеи и обмен"

20.04.2022

"ДНИ ЗА ИДЕИ И ОБМЕН" е заключителното събитие на Детски научен център Музейко по проекта Ангажирани Артивсти в Акция, част от международния проект Accessible Art for All.

Каним ви на заключителните срещи в два последователни дни за креативност и вдъхновение с Ирене Гуериери, италиански артист и основателите на Urban Creatures, Ясен Гешев и Калина Гешева на 3 и 4 Май, 2022г. в Музейко.

Ще научите повече за източниците на креативност и артистично вдъхновение, както и за процесите свързани с  комуникация и мениджмънт на артистични проекти.

Работен език: Български, с превод от италиански за събитието с участието на Ирене Гуериери

Следете събитието в официалната ни Facebook страница

Как да се включите?

И двете събития са безплатни и със задължителна предварителна регистрация, която можете да направите на: https://forms.gle/Nyv55zGGWA8LeF316

 

Какво да очаквате?

3 Май

10.00 – 12.00

Как да създадем значими артистични проекти?

Ясен Гешев, Калина Гешева, Urban Creatures, София

Лекция и дискусия

В свят на многобройни визуални атракции е все по-предизвикателно да бъдеш забелязан. Фондация за градско изкуство продуцира, управлява и създава някои от най-мащабните, значими и предизвикателни артистични проекти в България. И не само това. Тази група от артисти  успява да ги популяризира и сподели с огромна аудитория от най-различни хора, част от които не са били привлечени от изкуството до този момент.

Научете повече от техния опит и успешни проекти.

С последните им проекти можете да се запознаете на  urbancreatures.bg

За Калина Гешева и Ясен Гешев

Калина Гешева има повече от 15 години опит в маркетинг, реклама и културни проекти. Тя е магистър от Sorbonne Nouvelle Paris 3 University.

Като маркетинг експерт Калина има 55 награди за креативна и ефективна комуникация от български и международни конкурси. Разработила е повече от 500 рекламни кампании на стойност над 50 млн евро.

Като арт и културен мениджър Калина е част от всички проекти, разработени от Urban Creatures.

Ясен Гешев има над 20 години опит в разработване и изпълнение на нестандартни проекти в областите: маркетинг, изкуства и спорт.

Той е TEDx лектор и един от хората, включени в престижния проект „40 до 40“ на Дарик радио.


Като Маркетинг Директор на „Рали България“ – едно от най-големите спортни събития в страната – той допринася за включването му в Световния Рали Шампионат през 2010 година.

Като Мениджър Събития в New Moment New Ideas  Ясен работи за клиенти като Red Bull, Samsung, Xerox, БТК и други. Агенцията печели две награди „Най-добра рекламна агенция на България“, докато Ясен е част от екипа.

Като основател на Фондация за Градско Изкуство Ясен създава проект Urban Creatures, който трансформира община Подуяне чрез градско и улично изкуство. Напоследък Ясен се включва като артист с проекти като мащабната светлинна инсталация SOFIA LIGHTS.

 

4 май

13.00 – 16.00

Креативно мислене. Работилница за дизайн на образователни играчки.

Ирене Гуериери, артист и дизайнер на играчки, Рим, Италия.

Работилница

Срещнете се с Ирене Гуериери, артист и дизайнер на играчки от Италия, и научете повече за нейния креативен процес. Разберете как се правят играчки и колко важна е играта в процеса на научаване. Независимо дали сте учител, производител на играчки или артист, тази работилница ще ви зареди с вдъхновение и нови идеи.

Запознайте се с последните проекти на Ирене на https://www.ireneguerrieri.it/

За Ирене Гуериери

Ирене е родена в Рим през 1968 година и завършва Архитектура през 1992 година. Тя намира своето призвание в разработването на дизайни, насочени към най-малките, и има многоборйни партньорства с компании в планирането на продукти за деца, както и с няколко издателски къщи. Тя стои зад дизайна за линията  Zookids за Sevi/Trudi, получил наградата Compasso d’Oro, 2002 и публикуван в ADI дизайн индекс. Ирене е майка на 5 деца и работата ѝ не се различава много от нейния живот у дома. Понастоящем работи върху дизайн на креативни образователни играчки за деца в предучилищна възраст. Ирене е спечелила много награди за дизайн и детска илюстрация.

Проектът ААА се осъществява в 5 европейски града и има за цел да отправи послания, чрез средствата на изкуството по важни за бъдещето ни теми. Осъществява се с финансовата подкрепа на програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз и Столична програма „Култура” за 2021 г.

И двете събития са безплатни и със задължителна предварителна регистрация, която можете да направите на: https://forms.gle/Nyv55zGGWA8LeF316

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2022, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN