Начало / Новини / Програма в подкрепа на Food Revoluti ...

Новини:

Програма в подкрепа на Food Revolution в Музейко - 19 май

10.05.2017

24KITCHEN И Детски научен център Музейко подкрепят инициативата на Джейми Оливър Food Revolution 2017 г. Очакваме ви на 19 май (петък) със страхотна програма от активности, с които децата се учат как да се хранят здравословно.

За Food Revolution Day:

От 2012 г. насам традиционно през втората половина на месец май, фондацията на Джейми Оливър организира ден, в който малки и големи в цял свят приготвят здравословна рецепта под ръководството на популярния готвач, както и научават много важни факти за полезната храна и нейното приготвяне, както и за вредните хранителни навици, които увреждат здравето им.

Food Revolution Day се отбелязва чрез различни дейности по цял свят и всеки може да се присъедини и да стане посланик на идеята. Инициативата има за цел да насочи вниманието към това колко е важно хората да приготвят прясна здравословна храна и да повиши информираността за това как тя влияе върху върху здравето и качеството на живот. Според Джейми Оливър, всичко започва със събуждането на любопитството на децата към храната и е важно за здравето им те да развият отношение към полезната храна и да придобият по забавен и приятен начин ценни умения за приготвянето й още от ранна възраст.

Повече за Food Revolution Day можете да научите на: http://www.jamiesfoodrevolution.org/

Всички занимания са включени в цената на билета. Само за готварското ателие се изисква предварително записване.

ПРОГРАМА

11:00 ч. – 16:00 ч.
Направи си сам градинка със зеленчуци и подправки - експериментариум

В зависимост от метеорологичните условия, деца и родители ще могат да си посадят сезонни плодове, зеленчуци и подправки. Дискусия по темата колко е важно да се храним разнообразно и да включваме зеленчуци в менюто си.
Възраст: Деца над 3-годишна възраст
Капацитет: Отворен тип

11:00 ч. – 13:00 ч.
Работилница за храна

Занимание за най-малките. Децата ще „садят“, „поливат“ и „берат“ в магическата градинка на Музейко и заедно ще учат имената на плодове и зеленчуци.
Възраст: Деца между 2 и 5-годишна възраст
Капацитет: Отворен тип

11:30 ч. – 13:00 ч.
Готварска работилница: Палачинки с боровинки
МЕСТАТА СА ЗАПЪЛНЕНИ
Важна информация: Работилницата ще се заснема и излъчва на живо по интернет. Ще е необходимо родителите на децата, които ще участват да попълнят декларация за съгласие.

Децата под ръководството на ръководител от Музейко приготвят здравословни палачинки по рецепта на Джейми Оливър + дискусия как се приготвя прясна и здравословна храна.
Възраст: Деца над 7-годишна възраст
Капацитет: 12 деца (с предварително записване)

14:00 ч. – 15:30 ч.
Готварска работилница: Палачинки с боровинки
(Възможност за снимки и репортажи от работилницата)

Децата под ръководството на ръководител от Музейко приготвят здравословни палачинки по рецепта на Джейми Оливър + дискусия как се приготвя прясна и здравословна храна
Възраст: Деца над 7-годишна възраст
Капацитет: 12 деца (с предварително записване)

В различно време през деня по етажите на Музейко

Приказка за фотосинтезата

Заедно с децата и техните родители екип на Музейко ще разкаже интерактивна научна приказка за процеса на хранене при растенията. Децата ще участват в мини-театър, в който всеки има своята важна роля.
Възраст: деца под 6-годишна възраст
Kапацитет: до 15 деца и техните родители

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN