Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Петък = Билет 5 лева за всички!

Програма:

Петък = Билет 5 лева за всички!

13.09.2019

Петък е празник за малки и големи! Да го отбележим подобаващо с много любопитни нови открития за света.

И както Музейко обича да напомня: Децата Знаят!

През 2019 ще празнуваме в избрани месеци - петък с цена на билета за всички индивидуални посетители: 5 лева (за деца и възрастни)

Промоционалната цена от 5 лева не се комбинира с други отстъпки.
Промоцията важи от 01 януари 2019 до 30 април 2019 и от 1 юни 2019 до 31 декември 2019.

Акценти за деня (13 септември 2019):

Археологическо предизвикателство в Музейко

Как се проучва античният град, основан при Филип II Македонски или при Александър Велики? Археолозите на най-интересния обект в Югозападна България, Хераклея Синтика, ще покажат как стигат до находките и ще отговарят на всякакви въпроси в реално време!

На 13 септември 2019 г. Archaeologia Bulgarica ще проведе в Музейко първия видео урок по археология за деца над 7 години!

Акценти в програмата:

В 10:30 започваме с прожекция на забавното филмче „Животът на една археологическа кофа“ .

В 11:00 установяваме видео връзка с археолозите доц. д-р Людмил Вагалински и гл. ас. д-р Сирма Александрова на разкопките на Хераклея Синтика край с. Рупите, Петричко. Те ще ни разходят с камера и дрон из руините на града, ще покажат някои от най-интересните си находки и ще отговарят на всякакви въпроси.

В 11:30 ще пробваме новата настолна игра „Археолози срещу иманяри“. Ще се разделим на отбори и ще се впуснем в приключение по картата на България, изпъстрена с тракийски могили, средновековни крепости и антични градове; ще гледаме да прескачаме иманярските ями и да събираме фрагментите от находките, докато ги сглобим изцяло. Ще има и награди – шапки, фланелки и книжки!

Какво е Archaeologia Bulgarica?

Преди година и половина  двама археолози и един журналист основаха едноименната медийна платформа под мотото „Виж откритията, докато се случват!“. Фейсбук страницата вече е набрала над 7300 последователи, които следят новини от разкопките. Екипът създаде настолната игра „Археолози срещу иманяри“ и от септември 2019 г. започва поредица видео уроци, за да покаже в какво се състои работата на археолога.

Научни закачки с Музейковците

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Анимация

През август 2019 в специално оборудваното пространство за новаторски идеи и творчески решения на Музейко, ще откриеш вълнуващо приключение за млади кинематографи: Анимация!

Ела да разказваме истории! Стани аниматор!

Пространството е отворено за всеки посетител на Детския научен център от вторник до неделя, между 11:00 и 13:00 часа и 14:00 и  17:00 часа. Всеки петък между 10 юни - 23 август 2019 Maker Space ще работи с индивидуални посетители само от 14:00 до 17:00 часа поради провеждането на Музейко Лятна Академия.

Подходящо за деца между 7 и 15 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко разказва приказки

Да открием приказните герои в себе си заедно, в Музейко! Знаете ли, че приказните сюжети развиват умението за критично мислене у хлапетата? Също - обогатяват речника им, стимулират въображението, насърчават комуникативността и емоционалната им интелигентност.

Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!

Подходящо за деца под 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Музейко разказва научни истории

Кои са нашите сетива и как ни служат? Защо е важно да пазим природата чиста? Какво е кръговратът на водата и защо вали? Защо се разболяваме? Що е то имунна система и как работи? Какво има на морското дъно и защо да си археолог е толкова интересно?

Научните истории отговарят на всички тези и още много въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология, екология или дори археология!

Подходящо за деца над 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 10:30; 11:30; 12:30; 14:00; 15:00; 16:15 и 17:15 часа

Прожекциите в 10:30, 11:30 и 12:30 часа са на тема Слънчевата система, а в 14:00, 15:00, 16:15 и 17:15 са на тема Вълшебните съзвездия.
Прожекцията от 14:00 часа би могла да бъде на английски език. За повече информация попитайте на касата.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN