Начало / Новини / Още един ден в Музейко

Новини:

Още един ден в Музейко

25.04.2023

Детска работилница по книгата на Зорница Христова, Тодор Петев и Сияна Захариева „Още един ден в музея“

 

Какво значи „музей”? С какво предметите в музея са по-специални? И как да направим така, че те да разкажат своите истории?

Общинският културен институт, Научно-образователен детски център "Музейко" отново ще бъде домакин на вълнуващо преживяване за децата. Традиционно в Музейко, но този път на покрива, ще бъде организирана практическа работилница за малките посетители и техните родители.

Тема на събитието ще бъде „Направи си сам музей“, а негов водещ ще е Зорница Христова – съавтор на книгата „Още един ден в музея“, издадена с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столичната община.

Материалите ще бъдат предоставени от организаторите, а участниците трябва само да донесат ценни за тях предмети, които да изложат в "своя музей".

Родители и деца ще могат заедно да преоткрият необикновената история на предметите у дома и чрез общо преживяване детето ще има възможност да почувства как се свързва с по-големия свят на науката.

Събитието е част от дългогодишно сътрудничество между издателство „Точица” и Музейко като място, на което децата учат, докато се забавляват.

 

Събитието е подходящо за деца над 5 години.

© 2023, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN