Намери ни
8
Карта
Начало / Новини / Обществени тоалетни стават място за ...

Новини:

Обществени тоалетни стават място за социални послания

На 25.02.2021 г. (четвъртък) от 18.00 часа в платформата Zoom ще се проведе информационен уебинар за хора на изкуството, които имат интерес да участват в конкурс „Ангажирани Артисти в Акция“. Ще бъдат дадени насоки и разяснения във връзка с инициативата, ще бъде предоставено  време за въпроси и отговори.

Линк с видео запис на събитието: https://bit.ly/307MPSZ


Конкурсът се провежда от фондация „Музейко“ и има за цел да задълбочи разбирането за способностите на хората с физически, сензорни и психични предизвикателства, които ежедневно се борят с ограничения в средата и обкръжението си и често остават невидими.

Каним артисти (артистични екипи) без ограничения в жанрове, похвати и инструменти на работа, които да предложат концепции за артистични намеси в три обществени тоалетни в град София. Експозициите следва да представят по положителен начин многообразието и възможностите на хората със специални потребности. Изложбените локации са избрани като символично място, обединяващо хората отвъд различията, тъй като тоалетната е пространство за уединение и за размисъл и присъства в ежедневнието на всеки човек, независимо от неговата възраст, пол, вероизповедание, здравен и социален статус.  Разположени в търговски обекти с голям поток от посетители: бензиностанция ШЕЛ – Подуяне“Женски пазар и детски научен център „Музейко“, творческите провокации ще бъдат достъпни за голям брой хора.

Повече за условията на конкурса, наградния фонд и начина на кандидатстване може да видите на следния линк: https://bit.ly/3u8884U.

Крайният срок за кандидатстване (онлайн) е 31.03.2021 г.

В уебинара на 25.02.2021 г. ще се включат и представители на трите изложбени локации, към които творците ще могат да задават въпроси от технически и съдържателен характер.

Регистриралите се за участие в уебинара артисти ще получат линк за участие на посочените от тях имейли няколко дни преди срещата.

За въпроси и съдействие във връзка с регистрацията в уебинара може да се свържете с Анелия Фернандес на тел.: 02/ 902 00 27 и имейл: anelia@muzeiko.bg.

Конкурсът е част от международния проект Accessible Art for All, който се осъществява в 5 европейски града: Рим (Италия), Лестър (Великобритания), Хамбург (Германия), Кришанстад (Швеция) и София (България). Той има за цел да отправи послания чрез средствата на изкуството по важни за бъдещето ни теми. Осъществява се с финансовата подкрепа на програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз и Столична програма „Култура” за 2021 г.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN