Намери ни
Карта
Начало / Новини / Ново в Музейко - VR растителна клетка

Новини:

Ново в Музейко - VR растителна клетка

Готови ли сте за виртуално изживяване в света на науката?

Тази пролет в Музейко пристига Виртуалната Растителна Клетка, която ще наблюдаваме с VR очила. На етажа на Бъдещето посетителите ще се смалят до размера на молекула и ще могат да се разходят в една растителна клетка. В този вътрешен свят, прекалено малък, за да е видим дори под микроскоп, промените са твърде бързи, за да бъдат разпознаваеми за нашите сетива. Но Виртуалната Растителна Клетка ни позволява да си представим как всички части на клетките работят заедно, което поддържа живота на цялото живо същество.

Виртуалната растителна клетка (Virtual Plant Cell) е част от образователна програма за изживявания във виртуална реалност, създадена от изследователския център ARC Centre of Excellence in Plant Energy Biology, в Австралия. Над 100 000 души по света вече са  пътешествали в растителната клетка, а сега тази възможност достига и до българската публика благодарение на партньорството на Музейко и ARC CoE in Plant Energy Biology.

Научноизследователската работа в ARC CoE in Plant Energy Biology е посветена на осигуряването на храна за бъдещето, за което е необходимо да бъдат разрешени редица предизвикателства в агрикултурата. Често първата стъпка към намирането на такива решения започва от изследването на процесите, които се случват на молекулярно ниво в една клетка и разбирането на ефекта, който имат върху цялото растение.

Музейко ви дава възможност да се докоснете до най-новите открития на науката и техниката. Това изживяване позволява пълно аудиовизуално потапяне в света на растенията и показва важността на изследователската работа и ролята на учените в разрешаването на реални проблеми за бъдещето на човечеството.

Стартираме на 18 май 2019 - Международния ден на очарованието на растенията:) Програмата е подходяща за деца над 7 години и е включена в цената на билета за Музейко. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Допълнете преживяването с посещение в отворената лаборатория на Музейко, която през пролетните и летните месеци ще бъде посветена на експерименти с растения.


teaser video Virtual plant cell
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN