Намери ни
8
Карта
Начало / Новини / Нова образователна изложба предизвик ...

Новини:

Нова образователна изложба предизвиква децата да променят бъдещето на планетата

10.06.2021

Знаете ли, че рециклирането на 1 стъклена бутилка спестява енергия, нужна за захранването на 100-ватова крушка? А един тон рециклирана хартия може да спаси живота на 17 дървета! И все пак, милиони тонове стъкло остават нерециклирани, а броят на изхвърлените пластмасови бутилки се равнява на цели 22 милиарда годишно. Отговорното консумиране и опазването на околната среда са теми, които имат място не само в приоритетите на възрастните, но и в живота на най-малките.

Детски научен център Музейко и партньори заговарят с родители и деца за осъзнатия подход и опазването на ресурсите на планетата Земя, които днес са по-ценни от всякога. Кампанията #ЗаеднодействайСМузейко ще представи интерактивна образователна изложба, която ще осигури преживяване на децата и възможност сами да проследят различни процеси в преработката и опазването на ресурсите. Модулите ще покажат защо е важно да събираме разделно (как отпадъкът може да бъде ценен), как да намалим количеството вода, което използваме у дома и какво е нужно да направим, за да оптимизираме осветлението, така че крушките да замърсяват по-малко. Музейко в партньорство с  Kaufland България и с подкрепата на Екобулпак България и Булекопак, Софийска вода, част от Групата Веолия и Olympus Foods Bulgaria, ще предложи образователно преживяване, което да насочи вниманието към грижата за околната среда.

Изложбата беше открита днес в хипермаркет Kaufland на столичния булевард "Ген. Тотлебен" № 36, където посетителите могат да видят модула „Сортер“, онагледяващ разделното събиране на отпадъците от опаковки. В обекта на компанията в район „Люлин“ на бул. Петър Дертлиев № 56 е разположен модулът „Осветление“, а на ул. „Тодор Каблешков“ № 3 е модулът „Водата у дома“. Следващия месец предстои да бъдат показани и модулите „Стари предмети с ново предназначение“ и „Къде отиват играчките?“. Преди да се съберат в Музейко в края на годината, петте модула ще се ротират между трите локации.

Кампанията ще бъде надградена с онлайн платформа, която ще покаже на децата защо е важно да имат разумно отношение към живота ни тук и сега и как могат да участват по забавен начин в най-голямото предизвикателство – да живеем в по-чиста и балансирана природна среда. Новата платформа на Детски научен център Музейко – green.muzeiko.bg ще представи лесни стъпки, които всеки може да приложи в своето всекидневие. Различни мисии ще предложат на семейството идеи за това как да се удължи животът на произведените материали за еднократна употреба и какви са техните екоалтернативи. В предизвикателствата ще бъдат въвлечени и родителите, които са първият модел на подражание и добър пример.

Научете повече любопитни факти за опазването на природните ресурси и се включете в мисиите на green.muzeiko.bg.

 

logo_full-black all in one-02.jpg

Страницата е разработена по проект „AAA. Accessible Art for All/Ангажирани артисти в акция“ към програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2022, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN