Начало / Програма / Неделя в Музейко

Програма:

Неделя в Музейко

04.02.2024

Дейности за деня:

 

1. Tворческа работилница за малки и големи с Юлия Банкова

Ще се впуснем в едно артистично предизвикателство с нашия специален гост и арт терапевт Юлия Банкова. Заедно ще работим по изграждането на силна връзка дете-родител, чрез изкуство и ще направим семейни творчески проекти.

Етаж 0, зала 1, 11:00 – 12:00 ч.

 

2. Най-малките играят и се учат (Подходящо за деца 2+ години)

На разположение на децата са интерактивни бизи бордове, различни игри за свързване на цветове и форми и дървени кубчета, с които да създават баланс. Разнообразните методи на обучение ще помогнат на най-малките ни приятели да развият своето логическо мислене, моторика и умения за справяне с предизвикателства. Специално създадени за тяхната възраст, нашите игри включват учене чрез правене и учене чрез преживяване, което ги прави забавни и ефективни в едно!

Eтаж 0; зала 1, 10:00 - 18:00 ч.

 

2. Забавна демонстрация: За птичките през зимата (Подходящо за деца 2+ години)

Много птици отлитат на юг, за да се спасят от студеното време, но друго остават да зимуват тук. С какво ли се хранят, когато снега затрупа всичко? Как да им помогнем да си намерят подходяща храна? Чрез игра и експерименти дори и най-малките изследователи ще могат да се справят с тази задача.

Етаж 1; фоайе, 11:00 - 11:15; 14:00 - 14:15; 16:00 - 16:15 ч.

 

3. Отворена арт зона: Хамелеонско настроение (Подходящо за деца 5+ години)

Хамелеонът е известен със способността си да се крие, като сменя цветовете си и се слива с околната среда, за да се предпази от врагове. Някои хора казват даже, че може да променя окраската и багрите си според настроението си. С помощта на разноцветна хартия, децата ще си изработят весели фигурки. Тази дейност развива техните творчески умения и фантазия, насърчава търпението, точността, цветоусещането и вниманието към детайлите.

Eтаж 1, фоайе, 10:00 - 18:00 ч.

 

4. Наука с поука: Кой диша в яйцето? (Подходящо за деца 7+ години)

Знаем, че някои животни, като птиците, се излюпват от яйца, но как дишат малките пиленца в яйцата? Има ли и други животни, които се излюпват от яйца и всички яйца ли са еднакви? Това са само част от въпросите, чиито отговори се крият зад експериментите и демонстрациите, които Музейковците са приготвили за малките любопитковци.

Етаж 2; Експериментариум, 12:00 - 12:15; 15:30 - 15:45; 17:00 - 17:15 ч.

 

5. Отворена Лаборатория: Влечуги срещу земноводни (Подходящо за деца 7+ години)

Всички деца обичат животни и често проявяват любопитство към тях. Един от най-добрите начини да опознаят животните е като ги наблюдават. Лабораторията на Музейко е подготвила за малките откриватели игри и експерименти, които да запознаят децата с някои по-нестандартни животински видове. Кое животно е влечуго, кое земноводно и какви са разликите между тях?

Етаж 0, зала 2, 13:00 – 14:30 ч.

 

6. Maker Space: Хранилнки за птици (Подходящо за деца 7+ години)

Децата ще се запознаят с няколко вида птици, които остават да зимуват тук и с какво се хранят. В работилницата ще си изработят хранилка за птици, която ще напълнят със подходяща храна, за да помогнат на пернатите обитатели на града да оцелеят през зимата. Целта е децата да поставят хранилките близо до дома си и да ги поддържат заредени с вкусотии. Така птиците ще се приучат къде да търсят храна, а децата и техните семейства ще могат да им се любуват.

Етаж 2, работилница, 11:00 - 12:30; 14:00 - 17:00 ч.

 

7. Планетариум (Подходящо за деца 6+ години)

Ще покажем най-краткия път от Земята до Космоса. Ще разходим Вашите малки мечтатели из Слънчевата система и ще се научим каква приказка се крие зад съзвездията над нас. Заповядайте в нашия Планетариум на ет. 2.

Капацитет: 10 човека на шоу Цена: 2 лв., 10:30; 11:30; 14:00; 15:00; 16:30; 17:30 ч.*Музейко си запазва правото на промени в програмата.


© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN