Начало / Програма / Неделя в Музейко

Програма:

Неделя в Музейко

26.11.2023

ВАЖНО: Днес Музейко ще работи до 16:00 ч.

 

Дейности за деня:

 

1. Забавна демонстрация: Дъждовен облак

В тази дейност ще запознаем децата с различни факти за кръговрата на водата в природата, какво е дъждът и защо вали от облаците? С помощта на бои, вода и пяна за коса заедно ще се впуснем във този забавен експеримент, в който децата ще участват активно, развивайки своята концентрация и търпение.

Етаж 1; фоайе, 11:00 - 11:15; 14:00 - 14:15 ч.

 

2. Отворена лаборатория: Как правят желе химиците?

С този забавен експеримент ще покажем на децата какво се крие зад приготвянето на желето и да ги запознаете с някои основни понятия в науката за химия. Нека започнем да експериментираме и да създаваме свои собствени химични творения!

Eтаж0, зала 2, 13:00 – 14:30 ч.

3. Отворена арт зона: Нарисувай ми с букви

В тази дейност малките посетители ще имат възможност да изберат любимата си буква и да си нарисуват животно, чието име започва с нея. Така лесно запомнят буквите, когато ги свързват с любим герой или предмет. Неслучайно точно така са направени и букварите за най-малките. Децата развихрят въображението си, научават българските букви с лекота, упражняват фината си моторика, цветоусещането си и стимулират асоциативното си мислене.

Етаж 1, фоайе, 10:00 - 16:00 ч.

 

4. Наука с поука: Привлича ме, не ме привлича

От северния до южния полюс на магнита - Какво точно кара магнита да привлича определени метали, а защо ли не привлича други? Защо привличането и отблъскването зависи от разположението на магнита и какво представлява магнитното поле? Ще отговорим на тези и още много интересни въпроси свързани с магнитите в посочените часови диапазони отдолу.

Етаж 2; Експериментариум, 12:00 - 12:15; 15:30 - 15:45 ч.

 

5. Мaker Space работилница: Супергeрои

В нашата Maker space работилница ще предизвикаме децата да измислят свой супергерой – как ще изглежда, какви ще са неговите суперсили, а каква ще е историята му? След това ще имат възможност да изработят част от костюма му – маска или емблема, използвайки различни материали и инструменти.
Направата на костюми е традиция от много векове, а в днешно време намира израз и в т.нар. Cosplay култура – желанието да приличаш на определен персонаж от книга, филм, комикс.

Етаж 2, работилница МС, 11:00 - 12:30 ч.

 

6. Планетариум

Ще покажем най-краткия път от Земята до Космоса. Ще разходим Вашите малки мечтатели из Слънчевата система и ще се научим каква приказка се крие зад съзвездията над нас. Заповядайте в нашия Планетариум на ет. 2.

Капацитет: 10 човека на шоу Цена: 2 лв., 10:30; 11:30; 14:00; 15:00 ч.


© 2023, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN