Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Неделя в Музейко

Програма:

Неделя в Музейко

12.12.2021

Работно време

Музейко е отворен през три времеви интервала.

Информация за цени и работно време ще откриете ТУК.

Билети се продават на касите на Музейко срещу представяне на валиден Зелен сертификат за лица над 18 г.

 

Мерки за безопасност

1. Предпази себе си и околните, като носиш предпазна маска.

2. Спазвай дистанция от минимум 1,5 м. от останалите посетители.

3. За твое удобство из Музейко има диспенсъри с дезинфектант.

Тази организация цели да осигури безопасност и комфорт на всички деца и родители. За повече информация виж ТУК. Благодарим за разбирането!


Програма за неделя (12.12.2021 г.)

 

Работилница - Зрънце любов

Децата се запознават с няколко вида птици, които остават да зимуват тук и с какво се хранят. В практическата част ще изработват хранилка за птици от пластмасова бутилка и клончета, която се пълни със семки. Целта е децата да поставят изработените от тях хранилки близо до дома си и да ги поддържат.

Подходящо за деца над 6 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.

Наука с поука: Тайните на дъгата

Koe e най-бързото нещо което съществува на този свят? Светлината има много свойства, като например да се отразява и пречупва, и в Наука с поука ще се спрем на едно много специално и красиво – разлагане (дисперсия) на светлината. Както във всеки формат на Наука с поука, децата вземат активно участие, с предположения, посоки и креативно мислене.

Подходящо за деца над 7 години.

Часове на провеждане: от 12:00 до 12:15 ч., от 15:00 до 15:15 ч. и от 17:30 до 17:45 ч.

 

Отворена лаборатория: Колко горчив е чаят?

Децата правят научни експерименти, като имат предварително написани инструкции. В края на измерванията попълват научен протокол. В това занятие ще открием как се прави чаят, какво предстaвляват зеленият, черният чай и билковата отвара, позната като билков чай. С помощта на научни експерименти децата ще открият кои вещества дават горчивината на чая и кой вид чай е по-горчив.

Часове на провеждане: от 11:00 до 11:30 ч., от 14:00 до 14:30 ч. и от 17:00 до 17:30 ч.

 

Отворена арт зона: Коледно дърво

Всяко дете помага за украсяването на Коледното дърво, но защо да не си направи и собствена коледна играчка, а защо не и цяла елха? Всяка елха има отличителни елементи, като зелени клонки и звезда на върха, но в украсата можем да вложим и много творчество и да развихрим въображението си.

Подходящо за деца над 5 години.

Отворено през всички времеви интервали.

 

Забавна демонстрация: Как се храни листото?

Ще покажем на децата, че водата има суперсилата да се катери и да се захваща за всичко наоколо дори и за хартията. Музейковец ще разкаже с подходящи за възрастта на децата думи за пътя на водата от корените на едно растение до неговите листа и още повече как растението успява да си произведе храна с помощта на слънцето. С тази демонстрация целим да засилим любопитството на децата към живата природа и процесите в нея от ранна детска възраст използвайки достъпен език и онагледяване. А не е ли забавно да наблюдаваш как водата може да се катери нагоре сама по късче хартия?

Подходящо за деца над 2 години.

Часове на провеждане: от 11:30 до 11:45 ч. и от 14:30 до 14:45 ч.

 

Maker Space:реактивни автомобили

„За да изобретяваш са ти необходими добро въображение и купчина отпадъци!“ Алберт Айнщайн Изобретателите са хора, които могат да преизползват стари вещи с нова цел! Като Греъм Обрий, който използвал части от пералня машина в създаденото от него колело за подобряване на рекорд в колоезденето! Така и ние, в Maker space, ще обединим страстта към изобретяването с тази към високите скорости, създавайки прототипи на автомобили с реактивен двигател! Какво е необходимо да има една кола за да счупи звуковата бариера (рекордът за скорост по суша е 1228 km/h)? Защо не е важен само пилотът, но и екипът от инженери, които създават такава машина? Какво е реактивен двигател? И трудно ли е ти да изработиш своя реактивна кола? И ще бъде ли по-бърза от звука?

 

Часове на провеждане: 10:30-12:00, 14:00-15:30 и 16:30-17:45

 

Музейко си запазва правото на промени в програмата.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2022, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN