Намери ни
Карта
Начало / Програма / Музейко ще РАБОТИ! Добре дошъл, "Мес ...

Програма:

Музейко ще РАБОТИ! Добре дошъл, "Месец на Астрономията"!

Другите ще си почиват, но Музейко ще работи! ;)
Добре дошъл, "Месец на Астрономията"! Защото знаем, че астрономията е една от най-вълнуващите теми за малки и големи.
Игри, загадки и много нови знания от миналото (ет. 0), настоящето (ет. 1) и бъдещето (ет. 3) те очакват в Музейко днес!

Акценти за деня (01 май 2019):

Астрономични научни закачки с Музейковците
Има ли звуци в космоса? Как работи космическата радиация? 
Какво се случва в атмосферата на Юпитер и на какво дължи добрата си форма най-тежката планета? Какво е магнитно поле? А защо ѝ е притрябвало такова на нашата планета? 
Защо нашето място в космоса е наистина специално?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Летящи машини
За да полетим в космоса, първо сме полетяли из атмосферата на нашата красива планета! ;) Oчакваме ви в новото пространство за новаторски идеи и инжинерство - Maker Space! Тук децата изследват света на авиоинженерството, като разширяват познанията си по теми като аеродинамика, принципи на летене и дронове. С помощта на различни инструменти те ще могат да експериментират и да си измайсторят глайдер или рамка на дрон.

Подходящо за деца между 7 и 15 г.

Музейко разказва научни приказки

Екипът на Музейко ще заплени детското въобръжение с цветни сюжети, в които неизменно ще бъде вплетена научната тематика.Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца под 6 г.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции събота, неделя и по време на официални празници: 10:30; 11:30; 12:30; 14:00; 15:00; 16:15 и 17:15 часа


Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN