Начало / Новини / МУЗЕЙКО ПРОЛЕТНА АКАДЕМИЯ: 01 до 05 ...

Новини:

МУЗЕЙКО ПРОЛЕТНА АКАДЕМИЯ: 01 до 05 април 2019

28.02.2019

Пролетта идва, а с нея и заслужената от малките умници - Пролетна ваканция! А това означава време за игри, което Музейко също очаква с нетърпение!

Както винаги сме подготвили пролетна полудневна програма, изпълнена с научни работилници, творчески ателиета и любопитни игри из Детския научен център. Заниманията са за деца от 2 възрастови групи: Група 1 (1-ви и 2-ри клас) и Група 2 (3-ти и 4-ти клас).


Как протича един пролетен ден от МУЗЕЙКО ПРОЛЕТНА АКАДЕМИЯ?

8:30 – 9:00 I Посрещане във фоайето

9:00 – 10:00 I Интерактивна игра сред експозициите в Музейко

10:00 – 11:00 I Творческо ателие или научна работилница

11:00 – 12:00 I Закуска и още игра в Музейко

12:00 – 13:00 I Творческо ателие или научна работилница

13:00 – 13:30 I Изпращане


Научни работилници и творчески ателиета в програмата:

Меко като памук

Имат ли нещо общо плодовете и зеленчуците с дрехите и хартията? От какво са направени? А защо малки и големи казваме „меко като памук“? Заедно ще намерим отговор на тези въпроси. Ще разгледаме под микроскоп нишките на памука и ще научим как той се превръща в дрешки. Сами ще изтъчем малка памучна гривна, с която гордо да се окичим по случай новопридобитите знания или пък да подарим на мама.

Керамична работилница

Кой е Цин Шъхуан? Какво знаем за китайската керамика преди новата ера? Любопитно, нали? Децата ще създадат със собствените си ръце, от глина, част от известната Теракотена армия, изградена през II век преди новата ера в чест на първия император на Китай. Всяко дете ще изработи свой собствен умален модел на теракотен войник, който ще изпечем в керамична пещ.

Ах, тази почва!

Дали Земята щеше да е същата, ако нямаше почва? Ходим по нея всеки ден, но знаем ли как е устроена? А какво дава на растенията и на нас - хората? В рамките на работилницата ще се запознаем отблизо с чудото на почвата и нейните свойства.

Любопитно за Кукерите

Какво са кукерите? Кого искат да уплашат? Защо танцуват? Децата ще се запознаят с характерна българска традиция, каквато са Кукерските танци. Ще научат повече за историята на кукерите. Ще разгледаме елементите на кукерското облекло и ще поговорим - какви други герои познаваме, които също носят маски?

Работилница с вълна

Знаете ли за уникалните свойства на вълната? Елате да научим заедно за това: Откъде идва? Как се обработва? За какво служи? Но също и да развихрим майсторлък и въображение, като изработим уникални предмети от истинска вълна.

Концерт в гората

Децата ще се научат как лесно да разпознават няколко вида птици, срещащи се както в гората, така и в близкия парк. Ще попитате: Как? - Само по тяхната песен!

Планетариум

Децата ще се насладят на вълнуваща експедиция в открития космос. Едно чудно пътешествие сред звезди и планети, което ще разшири кръгозора и ще разпали любопитството им.

Великденски яйца

Защо боядисваме яйца за Великден? От къде идва традицията? Какви са притчите за нея? Ще се развихрим, като изследваме и прилагаме различни техники за боядисване на великденски яйца.

Рециклиране на хартия

Как да спасим няколко дръвчета? От какво се прави хартията?

В това ателие ще вдъхнем нов живот на вече използвана хартия, като произведем собственоръчно - чисто нова. Точно така - ще рециклираме заедно! А накрая... ще превърнем новия материал в красива картичка или украшение.

Бомбички от семенца

Виждали ли сте запустели зелени площи? Те често са с оголени от растителност, нали така? А знаете ли как това разрушава почвата и отнема мястото за живот на много дребни животинки? Малки и големи, можем да помогнем! С помощта на... бомбички от семенца! Да осигурим паша за пчелите. Ще си направим заедно бомбички от рециклирана хартия и различни семена.

 

Цена

1 ден участие в програмата за едно дете: 30 лева

5 дни участие в програмата за едно дете: 135 лева

Притежателите на годишни карти ползват отстъпка в размер на 5% от обявените цени.

 

Възможности за записване:

1. На място, като попълните заявка по образец. Плащането може да осъществите на касата в Музейко или по банков път.

2. По електронен път, като попълните и изпратите заявката на адрес edu@muzeiko.bg.

До 48 часа ще върнем потвърдителен имейл. Плащането следва да бъде извършено в рамките на 3 работни дни от получаване на потвърждението, на касата на Музейко или по банков път.

След 29.03.2019 г. можете да включите детето си в програмата, ако има свободни места за желаната от вас дата.

Можете да се запишете за един, два или повече дни. Заниманията са с разнообразно съдържание за всеки един ден от ваканцията. Капацитетът на МУЗЕЙКО ПРОЛЕТНА АКАДЕМИЯ е 30 деца на ден (по 15 във възрастова група).

За допълнителни въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас на телефон 02/ 902 00 00 от 10:00 до 18:00 часа или да ни изпратите мейл на edu@muzeiko.bg.

Очакваме Ви с много пролетен заряд и готови за игра!


© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN