Намери ни
Карта
Начало / Новини / Музейко на открито

Новини:

Музейко на открито

Лятото в Музейко обещава да бъде прохладно, когато си вътре, и слънчево и творческо, когато си навън!

През август от вторник до петък в градината на Музейко те очакват специални занимания на открито. Защото в Музейко знаем колко е важно за всички деца да играят навън и да изследват природата!

A oт 14 август в Музейко ви очаква съвсем нова зона на открито за деца над 2 години и техните родители! Пригответе се за нестихваща забава и вълнуващи открития сред природата в Калната градинка!

С помощта на Музейковците деца и родители ще бъдат изненадани със семенни бомбички, хотел за буболечки, керамични шедьоври и още забавления:)

Програмата е различна за всяка седмица.

През седмицата от 11 до 14 август те очакват:

Семенни бомбички – с рециклирана хартия

Виждал ли сте запустели зелени площи? Те често са с оголени от растителност, нали така? А знаеш ли как това разрушава почвата и отнема мястото за живот на много дребни животинки? Малки и големи, можем да помогнем! С помощта на... бомбички от семенца!  Ще си направим заедно бомбички от рециклирана хартия и различни семена, които ще растат и цъфтят. Виж с музейковците как можем да използваме отново старата хартия, а и да помогнем на природата в града!

 

Отворена арт дейност: Глухарче

Кое е първо - глухарчето или жълтурчето? Тук ще научиш повече за това удивително цвете и ще си направиш картичка от цветна хартия!

 

През седмицата от 18 до 21 август:

Хотел за буболечки

Дали буболечките имат нужда от хотел? Включи се в строежа! С музейковците ще проектираш стаи, легла, маси и ще си фантазираш какво ли трябва да има в един буболечков хотел, така че всички буби да са щастливи в него. За да бъде подходящ за тях, хотелът им ще бъде от разградими материали.

 

Отворена арт дейност: Жужащи пъпети

Искаш ли да си направиш сам кукла за куклен театър? Измисли своя жужащ герой - пчела, калинка, или може би щурец? Докато твориш, неусетно ще научиш много от музейковците за невероятния свят на насекомите!

 

През седмицата от 25 до 28 август:

Керамична работилница под небето

Знаеш ли за какво служат амулетите и каква е тяхната история? Ела в Музейко и ще можеш да си направиш свой керамичен амулет, да си го изрисуваш и да си го отнесеш вкъщи. Работата в обкръжението на други деца насърчава концентрацията, непринуденото общуване и ученето един от друг. Чакаме те да творим!

В следобедния слот те очаква работилница с истинско грънчарско колело! С помощта на Боряна ще можете да си изработите истински съд от глина!

 

Лов на загадки: Какво расте в градината на Музейко?

Време е за загадки! Музейко има голяма градина, в която можеш да откриеш дървестни видове, цветя, дори зеленчуци! Включи се в откривателското приключение, като намериш отговорите на въпросите, които ще ти постави някой приятел от музейковците!

 

Програмата навън се провежда между 11:00 и 13:00 и между 15:30 и 16:30.

Тя е включена в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN