Начало / Новини / Музейко на НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023 “БИ ...

Новини:

Музейко на НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023 “БИБЛИОТЕКИТЕ ДНЕС”

14.11.2023

ОКИ НОДЦ МУЗЕЙКО участва в НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023 “БИБЛИОТЕКИТЕ ДНЕС” - ПАРТНЬОРСТВО ЗА УСТОЙЧИВОСТ, организиран по повод 10 ГОДИНИ ФОНДАЦИЯ „ГЛОБАЛНИ БИБЛИОТЕКИ – БЪЛГАРИЯ“.

На сесията "БИБЛИОТЕКИТЕ – ПАРТНЬОР В ОБРАЗОВАНИЕТО" директорът на Музейко, г-жа Ия Петкова, представи проекта "Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда", който спечели финансиране от Национален фонд "Култура" по програма Разпространение 2023 и който предстои да се реализира.

Проектът цели деца от различни градове да получат достъп до науката чрез образователните методи на специалистите от Музейк. Чрез пътуващата интерактивна модулна изложба „Живей в кръговрата“ деца от различни краища на България ще имат възможност да научат повече за зелената енергия, устойчивото развитие и опазването на околната среда.

Партньорите по проекта "Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда" са Народно читалище „Зора 1858“, град Дупница; Регионална библиотека „Димитър Талев“, град Благоевград; Народна библиотека „Иван Вазов“, град Пловдив; Регионална библиотека „Христо Ботев“, град Враца; Регионална библиотека „П.Р. Славейков“, град Велико Търново; Регионална библиотека „Захарий Княжески“, град Стара Загора, в чиито пространства се планира да гостуват и Центрове за настаняване от семеен тип и Комплексите за социални услуги с техните възпитаници.

„Музейко е място, което вдъхновява децата, техните учители и родители за наука и знание. Щастливи сме, че първият проект в партньорство с библиотеки от цялата страна е вече факт. Вярваме, че този проект ще бъде устойчив във времето и ще успеем да привлечем и други библиотеки от страната за сътрудничество с детския научен център Музейко.“ – сподели г-жа Петкова по време на широкия форум.

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN