Намери ни
Карта
Начало / Ново / Музейко е в града на “Ratio 2018 - есен”

Ново:

Музейко е в града на “Ratio 2018 - есен”

Музейко е много щастлив, че има вдъхновени съмишленици и приятели в лицето на страхотния екип на Ratio! Както сигурно се досещаш няма как да пропуснем тяхното мащабно и страшно интересно събитие “Ratio 2018 - есен” на 10 ноември 2018 г. в Sofia event center.

Освен че ще научиш за “Тайният живот на мухите”, “Дали живеем в най-добрия свят?”, “Как опитът променя организацията на мозъка?” и какво ли още не… На “Ratio 2018 - есен” ще срещнеш и твоите любими Музейковци, които ще ти покажат интересни научни експерименти.

Експеримент със пружинка, ще ти отговори на въпроса, дали звукът може да се разпространява в условията на вакуум и как са озвучени, може би, едни от първите филми на научнофантастична тематика.

Експерименти с магнит ще насочат вниманието ти към връзката между магнитното поле и функционирането на човешкия организъм. Казано по друг начин: Защо всъщност не е толкова лесно да живеем на Марс?

Въртелива чаша пък, ще постави важни въпроси за гравитацията, центробежната сила и... Защо не създаваме изкуствена гравитация в орбиталната станция?

Там разбира се ще бъде и СТРОЕЖКО, за да се разсеяме, като развихрим потенциала си на скрити архитекти и да построим заедно космически кораб!

 

Събудихме ли любопитството ти? - Е, това ни е работата! ;)

Чакаме те на “Ratio 2018 - есен”!

 

Кога?
10.11.2018 г.
11:30 - 17:30 часа

Къде?
Sofia event center

 

Повече за събитието научи на http://ratio.bg/forum2018/

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2019, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN