Начало / Програма / Maker's Day: За деца-изобретатели

Програма:

Maker's Day: За деца-изобретатели

02.07.2022

Работно време

Музейко е отворен през три времеви интервала.

Информация за цени и работно време ще откриете ТУК.

 

Ден за деца-изобретатели

 

„Как работи това? А как би трябвало да работи? И как да го направя?“ са част от въпросите, които изобретателите си задават, но също и децата, когато искат да създадат нещо! На 2-ри Юли Maker space ще превземе целия Музейко, давайки възможност на децата да бъдат изобретатели и да се потопят в света на летенето чрез различни работилници и дейности, посветени на темата. А също така ще имат шанса да се срещнат с изобретатели на истински летателни апарати, които ще им разкажат повече за самия процес на изобретяване, какво ги вдъхновява и какви предизвикателства има пред тях. Програмата е подходяща за деца на възраст 7 години и нагоре.

 

Гост в Музейко:

Среща с инженер от екипа на Dronamics

Изобретателите се вдъхновяват от най-различни неща!

Братята Свилен и Константин Рангелов се вдъхновяват за своето изобретение от бучка бяло сирене! И от тази бучка сирене се появил техният „Черен лебед“ – товарен дрон, който може да пренесе до 350 килограма на разстояния до 2500 километра! Така, с компанията им Дронамикс, революционират доставките по въздух на различни стоки по света, правейки го много по-бърз, достъпен и щадящ природата!

На 2-ри юли член на техническия екип на Дронамикс ще бъде гост в Музейко и ще разкаже на бъдещите изобретатели какво е важно за един самолет или дрон за да лети, какви са предизвикателствата пред един изобретател и … историята на тази бучка сирене!

Часове на провеждане: От 12:00 до 12:30 и от 15:00 до 15:30 ч.

 


Отворена арт зона: Оригами - Сгъни си самолетче

Просто лист хартия, а може да направите толкова много неща с него!

Най-малките ни изобретатели ще могат да се срещнат с древното изкуство оригами и чрез прегъване на най-обикновен лист хартия да направят различен модел самолет.

А с всяко сгъване на хартията ще тренират прецизността и пространственото си мислене.

Подходящо за деца над 6 години.

Отворена през всички часови интервали.

 

 

Стоп кадър анимация: Полетът на птиците!

Птиците са били вдъхновението на първите авио изобретатели! Сега те ще бъдат герои в анимационните филми, които ще заснемем, а дали ще правят летателни трикове решавате вие!

Подходящо за деца над 7 години (или над 6 години в присъствието на родител).

Часове на провеждане: От 10:00 до 12:00, от 13:00 до 15:00 и от 16:00 до 17:00 ч.

 

 

Maker Space: Планери

Децата ще се потопят в света на изобретателите, използвайки подръчни материали и различни инструменти за да изработят свой планер! Така те ще развият своите сръчност, креативно и конструктивно мислене, ще подобрят умения си за решаване на проблеми, а накрая планерът им ще полети във въздуха!

Подходящо за деца над 8 години.

Часове на провеждане: От 10:00 до 12:00, от 13:00 до 15:00 и от 16:00 до 17:45 ч.

 

 

Наука с поука: Въздухът – невидимият приятел на летенето

Защо албатросът може да лети по няколко часа без да размахва крилата си? И защо самолетите разчитат на въздуха около нас за да летят?

Чрез експерименти екипът на Музейко ще запознае децата с въздушните течения, от какво се влияят те и защо са важни за полета на птиците и летателните апарати.

 

 

Музейко си запазва правото на промени в програмата.

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN