Намери ни
Карта
Начало / Ново / Летателни експерименти с авиоинженер ...

Ново:

Летателни експерименти с авиоинженер Дилян Неделчев в Maker Space

Музейко кани всички млади изобретатели в Maker Space – специално оборудвано пространство за новаторски идеи и творчески решения.

Първата тема в Maker Space тази година е ЛЕТЯЩИ МАШИНИ. В три последователни месеца темата предлага различни дейности, свързани с авиоинженерството: “Направи си глайдер“, „Дронове“ и запознаване отблизо с принципите на летене на тези машини. Малките изобретатели смело ще се впускат в експерименти и ще създават прототипи с помощта на Музейковците в Maker Space и гости на пространството, които са устремили поглед към висините.

Сред тях е и авиоинженерът Дилян Неделчев. Тази неделя, 31.03.19 г., той ще сподели за своята голяма любов към летателните машини, кога е започнала и как е избрал тази професия. От него децата ще научат за различни видове крила и техните характеристики.

Заедно с децата, авиоинженерът ще направи глайдери, като всички малки изобретатели ще обърнат специално внимание на конструкцията на крилата, а след това ще имат възможност да изпитат летателния потенциал на своето летящо творение. Ще открият дали и как летят крила с различни форми и размери. Във въздушна тръба те ще могат да проверят как крилото посреща въздуха, така че един самолет да може да се издига и спуска.

Кога?

31 март 2019 г., неделя
12:00-13:00
14:00-15:00

05 май 2019 г., неделя

14:00-15:00

Подходящо за деца между 7 и 15 години.

 

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy и b2n. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2019, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN