Намери ни
Карта
Начало / Програма / Летателни експерименти с авиоинженер ...

Програма:

Летателни експерименти с авиоинженер Дилян Неделчев

В Музейко този май е "Месец на Астрономията", така че и уикендите в Детския научен център ще бъдат космически!

Акценти за деня (05 май 2019):

НОВО! Научна работилница Светлините на звездния град

Елате на космическо пътешествие в света на галактиките - звездните градове! Ще научите как се появяват, как живеят и интересни факти за магичните им светлина и форма. В приложната част всеки ще може да направи своя галактика, която да си вземе вкъщи. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко! Подходящо за деца над 7 г.

Отворено арт ателие: Слънчевата система
Всяко дете ще може да изработи свой собствен модел на Слънчевата система!
Подходящо за деца над 3 г.

Maker Space: Летaтелни експерименти с авиоинженер Дилян Неделчев

Тази неделя, 05.05.19 г. от 14 до 15 часа, в Maker Space авиоинженерът Дилян Неделчев ще сподели за своята голяма любов към летателните машини, кога е започнала и как е избрал тази професия.

Заедно с децата, авиоинженерът ще направи глайдери, като всички малки изобретатели ще обърнат специално внимание на конструкцията на крилата, а след това ще имат възможност да изпитат летателния потенциал на своето летящо творение. Ще открият дали и как летят крила с различни форми и размери. Във въздушна тръба те ще могат да проверят как крилото посреща въздуха, така че един самолет да може да се издига и спуска. Подходящо за деца между 7 и 15 г.

Астрономични научни закачки с Музейковците

Има ли звуци в космоса? Как работи космическата радиация? Какво се случва в атмосферата на Юпитер и на какво дължи добрата си форма най-тежката планета? Какво е магнитно поле? А защо ѝ е притрябвало такова на нашата планета? Защо нашето място в космоса е наистина специално? Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Музейко разказва научни приказки

Екипът на Музейко ще заплени детското въобръжение с цветни сюжети, в които неизменно ще бъде вплетена научната тематика.Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца под 6 г.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум. Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции събота, неделя и по време на официални празници: 10:30; 11:30; 12:30; 14:00; 15:00; 16:15 и 17:15 часа


Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN