Намери ни
Карта
Начало / Програма / Космически ден за деца до 5 години

Програма:

Космически ден за деца до 5 години

Всяка трета неделя от месеца е посветена на програма за деца до 5 г.

Акценти за деня (19 май 2019):

Забавна демонстрация – Направи си мъглявина

Весела забава и свободно смесване на цветове като в необятния космос. Ще открием що е то мъглявина и как учените измислят имена на тези приказни явления - Пеперуда, Око, Мравка?

11:30  – 12:00 I 12:30 – 13:00 I 14:30 –  15:00

Подходящо за деца над 2 години. При слънчево време ще бъдем на площадката.

Рисуване: Космически картини

Покажи ни космоса! Как изглежда според теб? Нарисувай го! Свободно рисуване на тема Космос, при което децата ще имат възможност да изразят своите цветни представи за планетите, звездите и необятния космос. Заедно с вас ще експериментираме с техники и материали, ще рисуваме с пръсти, ще играем с цветове и форми. Ученето чрез преживяване развива творческото мислене и е любимо на по-малките деца.

10:30 – 13:00 I 14:00 – 16:00

Отворено занятие, подходящо за деца на възраст от 2 до 5 години.

Творческо ателие – Малък звезден печатар

Тук децата ще се запознаят с печатната техника “монотипия” и ще изработят малък постер на звездна тема, използвайки специфични за техниката цветове и инструменти. Ателието развива фината моторика и цветоусещането и дава знания за науката на печатарството.

11:00 – 11:30 I 12:00 – 12:30

Къде? Ателието е подходящо за деца над 4 години. Капацитет: 12 деца с предварително записване на информация.

Maker Space: Летящи машини

За да полетим в космоса, първо сме полетяли из атмосферата на нашата красива планета! ;) Oчакваме ви в новото пространство за новаторски идеи и инжинерство - Maker Space! Тук децата изследват света на авиоинженерството, като разширяват познанията си по теми като аеродинамика, принципи на летене и дронове. С помощта на различни инструменти те ще могат да експериментират и да си измайсторят глайдер или рамка на дрон. Подходящо за деца между 7 и 15 г.

Отворена арт зона: Слънчева система
Всяко дете ще може да изработи свой собствен модел на Слънчевата система! Подходящо за деца над 2 години.

Отворена арт зона: Слънчева система
Всяко дете ще може да изработи свой модел на Слънчевата система! Подходящо за деца над 3 г.

Научна работилница:  Звездни детективи

Небесните съзвездия крият шокиращи криминални подробности от живота и навиците на древногръцките и древноримски богове и герои. За да ги разкрием, първо ще трябва да открием съзвездията на северното небе. Ела с нас в това вълнуващо приключение сред звездите. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко!

Подходящо за деца над 7 години.

Астрономични научни закачки с Музейковците

Има ли звуци в космоса? Как работи космическата радиация? Какво се случва в атмосферата на Юпитер и на какво дължи добрата си форма най-тежката планета? Какво е магнитно поле? А защо ѝ е притрябвало такова на нашата планета? Защо нашето място в космоса е наистина специално?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Музейко разказва научни приказки

Екипът на Музейко ще заплени детското въобръжение с цветни сюжети, в които неизменно ще бъде вплетена научната тематика. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца под 6 г.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум. Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции събота, неделя, по време на ваканция: 10:30; 11:30; 12:30; 14:00; 15:00; 16:15 и 17:15 часа.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN