Намери ни
8
Карта
Начало / Новини / Космическа поща

Новини:

Космическа поща

Защо Земята се нуждае от Космоса? На този въпрос отговаряш ти!

Космическа Поща дава възможност на българските ученици да изратят в Космоса картичка с лично послание за бъдещето на нашата планета.

Това ще се случи между 15 септември и 23 октомври. Картичките ще бъдат изстреляни с ракетата New Shepard („Ню Шепард”), разработена от компанията на Джеф Безос Blue Origin („Блу Ориджин”).

Програмата е рядка по рода си възможност за ученици от цялата страна да си представят своята роля в бъдещето на планетата като потърсят отговор на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“

Пощенските картички не само ще полетят при предстоящите изстрелвания на ракетата New Shepard, но и ще бъдат изпратени обратно до всеки ученик с пощенски печат „Летял в Космоса”!

Така всеки участник ще се сдобие с автентична пратка от Космоса! За да се включат в програмата навреме, картичките ще бъдат събирани от свои специални вестоносци - куриерите на компания „Спийди”. Те ще посетят безвъзмездно всяко едно училище, чиито ученици пожелаят да се включат в #КосмическаПоща. В Музейко програмата ще има и своя физическа пощенска кутия - очакваме бъдещите изследователи, които искат сами да пуснат своето послание!

Официални партньори на програмата: BrightCap Ventures, EnduroSat, America for Bulgaria, Министерство на образованието и науката, РУО-София, СПИДИ.

Готов ли си?

1. Напиши своята картичка с отговор на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“

2. Провери дали в твоето училище се събират картички

3. Или ела в Музейко и я пусни сам в нашата космическа кутия

4. Tвоята картичка ще се върне отново при теб с печат от космоса!

5. Харесай страницата на проекта във facebook, за да знаеш първи всички новини: https://bit.ly/2DPy4Nd

 

#КосмическаПоща

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN