Намери ни
Карта
Начало / Програма / Керамиката по българските земи - кер ...

Програма:

Керамиката по българските земи - керамично ателие

Ноември е месец на Метеорология в Музейко!
През 2019 Музейко посвещава всяка своя месечна програма на различна наука. Както #ДецатаЗнаят: Най-доброто време да вдъхновиш любопитството си е сега!

Акценти за деня (16 ноември 2019):

Керамично ателие: Керамиката по българските земи. Праистория

Кой прави глината? Дали е създадена в наши дни или идва от пра-пра-праисторически времена? А дали има повече глина там, където е много ветровито или пък другаде, където например слънцето е много силно? Въобще, времето навън – дали ще ни помогне да имаме повече глина за нашите керамични работилници? Посетете керамичното ни ателие и ще научите всичко това – докато изработите собствен праисторически керамичен съд от червена глина.

ВАЖНО: Изпечените готови изделия могат да бъдат взети от Детски научен център Музейко 14 дни след провеждане на ателието.

12:00 - 12:45  / 13:30 - 14:15  / 15:30 - 16:15

Подходящо за деца над 5 години и техните родители.Капацитет: 10 места

Билетът за керамичното ателие е на цена от 2 лв. и важи само със закупен билет за Музейко.Не се комбинира с други промоции и отстъпки.

Музикална изложба “Докосни музиката”

Само в Музейко можете да откриете магичната връзка между музиката и науката - 12 необикновени комбинации между музикален инструмент и предмет от нашето всекидневие!


Какво е помпен орган и как звучи бутилкофонът? Каква музика може да създадем с музикален сешоар?  Изложбата ще предложи на деца и родители неограничени възможности в създаването на мелодия, напомняйки за връзката между изкуството и природните науки.
Докато експериментират и се забавляват, децата ще открият мелодията, която ни среща на всяка крачка. Заобикалящият ни свят има свое трептене и уникален звук - нужно е само да дадем воля на сетивата и въображението си!


Можете да видите "Докосни музиката"  до 31 януари 2020 г. Цената на посещението на изложбата е включена в цената на индивидуален билет за Музейко.


Отворена арт зона: Дъжд от цветове

Децата изрязват, украсяват и сгъват чадърчетаОтворено между 11:00 и 17:00 ч. Подходящо за деца над 2 години. 
Отворено между 11:00 и 17:00 ч. Подходящо за деца над 2 години.

Научни закачки с Музейковците

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Супергерои - Pixel Art работилница

Специално ателие за супергерои!
Днес ни гостуват Ани и Емо, организаторите на Aniventure Comic-Con в България. Те ще ни разкажат повече за супергероите, а след това участниците в работилницата ще могат да измислят как биха изглеждали те като супергерой или да изработят логото и визията на своя любим персонаж. За целта ще разберат повече за Pixel Art – специални мъниста, които се подреждат на специална основа, след това се изглаждат с ютия (по този начин отделните мъниста се слепват), създавайки един малък сувенир за спомен от ателието.

14:00 - 15:00 I 15:30 - 16:30

Ателието ще се проведе два пъти и е с предварително записване на място. Капацитетът е 12 деца. Подходящо за деца над 6 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко разказва приказки

Да открием приказните герои в себе си заедно, в Музейко! Знаете ли, че приказните сюжети развиват умението за критично мислене у хлапетата? Също - обогатяват речника им, стимулират въображението, насърчават комуникативността и емоционалната им интелигентност.

Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!

Подходящо за деца под 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Музейко разказва научни истории

Кои са нашите сетива и как ни служат? Защо е важно да пазим природата чиста? Какво е кръговратът на водата и защо вали? Защо се разболяваме? Що е то имунна система и как работи? Какво има на морското дъно и защо да си археолог е толкова интересно?

Научните истории отговарят на всички тези и още много въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология, екология или дори археология!

Подходящо за деца над 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 11:30; 12:30; 14:00; 15:00 часа

Прожекциите в 10:30, 11:30 и 12:30 часа са на тема Слънчевата система, а в 14:00 и 15:00, са на тема Вълшебните съзвездия.
Прожекцията от 14:00 часа би могла да бъде на английски език. За повече информация попитайте на касата.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN