Намери ни
Карта
Начало / Програма / Керамична работилница Падаща звезда

Програма:

Керамична работилница Падаща звезда

През 2019 Музейко посвещава всяка своя месечна програма на различна наука. Както #ДецатаЗнаят: Най-доброто време да вдъхновиш любопитството си е сега! Месец Май в Музейко е на тема: АСТРОНОМИЯ

Акценти за деня (18 май 2019):

НОВО! Виртуална Растителна Клетка

На етажа на бъдещето ще имате възможност да се потопите в невероятния свят на растителната клетка с помощта на VR технологията.

Разработената от изследователския център Arc Centre of Excellence in Plant Energy Biology Австралия, програма предоставя вълнуващо изследователско преживяване. Вижте повече тук.

Програмата е подходяща за деца над 7 години и е включена в цената на билета за Музейко. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Отворена арт зона: Слънчева система
Всяко дете ще може да изработи свой собствен модел на Слънчевата система! Подходящо за деца над 2 години.

Падаща звезда от бяло-синя керамика - керамично ателие

Днес ще проследим пътя на порцелана от Китайската империя до Западна Европа в периода 10 – 17 век,  както и зараждането на известния Делфтски порцелан през 17 век, докато рисуваме със сини керамични бои върху глинени плочки.

Работата в обкръжението на  други деца насърчава концентрацията, непринуденото общуване и ученето един от друг.

12:00 – 12:45 I 13:30 – 14:15 I 15:30 – 16:15

ВАЖНО! Изпечените готови изделия могат да бъдат взети от рецепцията на Музейко 10 дни след провеждане на ателието.

Цена: Билетът за керамичното ателие е на цена от 2 лв. и важи само със закупен билет за Музейко. Не се комбинира с други промоции и отстъпки. Подходящо за деца над 5 години и техните родители. Продължителност: 45 минути

Maker Space: Летящи машини

За да полетим в космоса, първо сме полетяли из атмосферата на нашата красива планета! ;) Oчакваме ви в новото пространство за новаторски идеи и инжинерство - Maker Space! Тук децата изследват света на авиоинженерството, като разширяват познанията си по теми като аеродинамика, принципи на летене и дронове. С помощта на различни инструменти те ще могат да експериментират и да си измайсторят глайдер или рамка на дрон. Подходящо за деца между 7 и 15 г.

Астрономични научни закачки с Музейковците

Има ли звуци в космоса? Как работи космическата радиация? Какво се случва в атмосферата на Юпитер и на какво дължи добрата си форма най-тежката планета? Какво е магнитно поле? А защо ѝ е притрябвало такова на нашата планета? Защо нашето място в космоса е наистина специално?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Музейко разказва научни приказки

Екипът на Музейко ще заплени детското въобръжение с цветни сюжети, в които неизменно ще бъде вплетена научната тематика.Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца под 6 г.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум. Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции събота, неделя, по време на ваканция: 10:30; 11:30; 12:30; 14:00; 15:00; 16:15 и 17:15 часа.Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN