Начало / Новини / Как да опознаем и опазим гората

Новини:

Как да опознаем и опазим гората

14.03.2024

Общинският културен институт и Научно-образователен детски център МУЗЕЙКО и детската зелена инициатива РЕПЛАНТИКА организират детски еко-празник по повод международния Ден на гората и третия рожден ден на Реплантика


"Ден на гората" ще обедини деца и семейства в търсене на знания и приключения, свързани с природата. Събитието ще предложи забавни образователни активности, вдъхновени от важността на горите и грижата за опазването и възстановяването на природата.


Празничните забавления ще включват: интерактивна мултимедийна презентация за деца за ролята на дърветата и горите; гигантската версия на настолната игра Реплантика, в която играчите създават и оживяват нова гора; занимания с пъзели с дивите животни на Реплантика и арт работилница за най-малките посетители. Благотворителната инициатива Реплантика учи децата интуитивно и чрез преживяване в игра на грижа за дърветата и животните, а чрез продажбата на игри финансира залесяване в кризисни райони.


В експозицията на Музейко пък децата ще могат да научат как се определя възрастта на дърветата, да разберат как те дават храна, въздух и подслон на животните в екосистемата и да поиграят на дигитална интерактивна игра за баланса на градската и природната среда.
Присъединете се към нас за този вълнуващ празничен ден, посветен на знанието и грижата за гората, природата и животните!


Събота 23-ти март, 11,00-16,00 ч. в Научно-образователен детски център „Музейко“, София

За повече информация относно програмата вижте тук

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN