Намери ни
Карта
Начало / Програма / Йога в космоса?

Програма:

Йога в космоса?

В Музейко този май е "Месец на Астрономията", така че и уикендите в Детския научен център ще бъдат космически!

Акценти за деня (25 май 2019):

Отворена арт зона: Комети
Всяко дете ще може да изработи своя комета! Подходящо за деца над 2 г.

Йога за деца и родители - 45 минутна практика

Деца и родители ще могат да се насладят на кратка, но много зареждаща йога практика с инструктор от екипа на Музейко. Ще се събуем по чорапки и ще пробваме заедно някои от класическите асани върху шалтетата. Препоръчваме да дойдете в удобно облекло. Подходящо за деца над 3 г. Капацитет: 16 места

12:00 - 12:45 часа
13:30 - 14:15 часа
15:30 - 16:15 часа

Важно е участниците да са пред залата 5 минути по-рано.Билетът за йога практиката е на цена от 2 лв. и важи само със закупен билет за Музейко. Не се комбинира с други промоции и отстъпки.

Maker Space: Летящи машини

Днес в Мaker Space имаме специален гост - Константин Рангелов от Дронамикс! От 14:00 часа той ще направи демонстрация с балони с хелий и ще покаже на децата нагледно как работи налягането.  Малчуганите ще открият и отговора на вечния въпрос “Как хартиеното самолетче да е по-здраво и устойчиво във въздуха, за да лети по-надалеч?”

Накрая ще го помолим да ни разкаже за проектите, по които работи, вдъхновяващи за всички малки и големи любители на Летящите машини.

Дронамикс е иновативна българска компания, която се занимава с разработката и производството на безпилотни товарни самолети. Техният Черен Лебед е първият по рода си автономен самолет, предназначен да пренася товари на големи разстояния. Умален модел на самия самолет ще можете да видите на 25 май в Maker Space.

Maker Space е новото пространствона Музейко за новаторски идеи и инжинерство. Тук децата изследват света на авиоинженерството, като разширяват познанията си по теми като аеродинамика, принципи на летене и дронове. С помощта на различни инструменти те ще могат да експериментират и да си измайсторят глайдер или рамка на дрон. Подходящо за деца между 7 и 15 г.

Астрономични научни закачки с Музейковците

Има ли звуци в космоса? Как работи космическата радиация? Какво се случва в атмосферата на Юпитер и на какво дължи добрата си форма най-тежката планета? Какво е магнитно поле? А защо ѝ е притрябвало такова на нашата планета? Защо нашето място в космоса е наистина специално?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Музейко разказва научни приказки

Екипът на Музейко ще заплени детското въобръжение с цветни сюжети, в които неизменно ще бъде вплетена научната тематика.Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца под 6 г.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум. Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции събота, неделя и по време на официални празници: 10:30; 11:30; 12:30; 14:00; 15:00; 16:15 и 17:15 часа

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN