Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / И малките си имат програма

Програма:

И малките си имат програма

15.05.2022

Работно време

Музейко е отворен през три времеви интервала.

Информация за цени и работно време ще откриете ТУК

 

Програма за неделя (15.05.2022 г.)


1. Гост в Музейко

Среща с доц.д-р Диана Циркова и Емилия Салмова.

Представяне на книжка с карти „Игри с бебето“.

Дискусия на тема ролята на играта в ранното детско развитие.

Доц. д-р Диана Циркова е психоаналитик, пълноправен член на Асоциация „Българско психоаналитично пространство“, преподавател по клинична и консултативна психология в Бургаския свободен университет, директор на Центъра за Психосоциална подкрепа и книгоиздателството към него. Работи с деца, юноши и родители, когато децата и юношите показват сериозно психично страдание или родителите имат въпроси, свързани с тяхното порастване. Превенцията на психичните проблеми, работата с деца от аутистичния спектър, децата с увреждания и техните семейства са нейната професионална кауза.

Емилия Салмова е в обучение по психоанализа и групова анализа, под супервизия към Българско общество по групова анализа и групови процеси, магистър Артистични психо-социални практики, психодрама асистент, арт терапевт. Работи с деца през играта и творчеството, както и с техните родители, когато са изправени пред въпроси в развитието или пред психична болка. Практиката ѝ е насочена към работа с бебета и деца с проблеми в развитието, превенция на психични проблеми и подкрепа на родителите на всички деца. Създател на Ателие за Деца и Срещи, където провежда ателиета за ранно детско развитие, групи за работа с деца през изкуствата, индивидуални консултации и отворени беседи за родители. Представените карти „Игри за бебето“ могат да бъдат закупени от магазина на Музейко.

Приветставаме родителите предварително да си подготвят въпроси по темата на дискусията.

Подходящо за родители с деца над 9 месеца.

Часове на провеждане:

От 10:30 до 11:00

 

2. Гост в Музейко

За Музиката с Митко Еленски

 

Димитър Еленски е музикант и музикален педагог, завършил Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. С богат и разнообразен опит в работата с деца и възрастни, той е член на Българска асоциация по музикотерапия. Важен опит от кариерата му на музикален педагог трупа във Франция, където преподава музика в детски градини, начални училища и гимназии, както и като музикотерапевт към център за хора с увреждания Св. Георги – Пловдив. Автор и водещ е на youtube предаването за деца „За музиката с Митко“.

Програмата, която разработва специално за Музейко, е многообразна и наситена с музикални игри и забавления. За Димитър образователният характер е водещ в изграждането на музикални програми за деца. Децата ще се запознаят с различни музикални инструменти, техните особености и конструкция, като ще имат възможност да се докоснат до всеки един от тях. Дейностите включват ритмически игри за овладяване и подобряване на координацията и двигателните умения на децата, както и техните въображение и оригиналност.

Подходящо за деца над 2 години.

Часове на провеждане:

От 11:30 до 12:10

От 13:30 до 14:10

 

Време за игра: Простора на баба

Навиците се възпитават от ранна детска възраст. Чистотата е важна грижа. И понеже в Музейко #децатазнаят, сме им приготвили вълнуваща игра на пране и простиране на дрешки в градината. Ще има налични, но сте всободни да вземете жилетката на мечо или куклата и да се впуснем в приключение!

С водещ.

Часове на провеждане:

От 10:30 до 17:30

 

Време за истории: Госпожа Чинийка в парка

Игровата серия използва похвати на приложното, изобразителното и театралното изкуство, за да насърчи децата да изразяват и разпознават своите емоции. Активното участие в дейността от страна на възрастните засилва връзката родител – дете.

Подходящо за деца над 2 години. С водещ.

Часове на провеждане:

От 14:30 до 15:00

От 16:00 до 16:30

 

Забавна демонстрация: Гейзер

Целта на демонстрацията е да разкажем на децата за този природен феномен гейзера, водейки ги през това преживяване и давайки им възможност сами да накарат гейзера да изригне с помощта на пипети и бои.

Подходящо за деца над 2 години. С водещ.

Часове на провеждане:

От 10:30 до 11:00

От 12:00 до 12:30

От 14:00 до 14:30

От 16:30 до 17:00

 

А за по-големите ни посетители:

 

Maker Space: Планери

Децата развиват своята креативност и сръчност, като използват подръчни материали, за да направят работещ модел на планер. За целта те боравят с пистолет за топло лепене, ножица, клещи, както и молив и триъгълник за очертаване.

Подходящо за деца над 7 години.

Часове на провеждане:

От 10:30 до 12:00

От 14:00 до 15:30

От 16:30 до 17:45


 

Музейко си запазва правото на промени в програмата.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2022, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN