Намери ни
Карта
Начало / Програма / Дни на будителите в Музейко

Програма:

Дни на будителите в Музейко

В Музейко отбелязваме Деня на будителите.

Акценти за деня (03 ноември 2019):

От приказка в приказка със Зорница Христова

Eдна история за будители и приспивачи
Имате ли будители във вашето семейство? А знаете ли, че много често будителите са тъкмо тези, които ви приспиват? Звучи смешно, нали? Но точно приказките за лека нощ могат да събудят детския ум. Затова специално за "Дните на будителите" в "Музейко" с детската писателка Зорница Христова ще направим едно пътуване в чудния свят на българските народни приказки. Заедно с децата и техните родители ще изиграем някои от най-любимите герои: ще ни трябват юнаци, лами, хитри лисици, плашливи зайчета и какво ли не още! И това е само началото на приказката...

11:30 - 12:30 I 13:30 - 14:30

Подходящо за деца над 5 години.

Музейко разказва приказки - Приказка за буквите

Къде живеят буквите? Имат ли си семейство и приятели? Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!

11:00 - 11:20 I 15:00 - 15:20

Подходяща за деца на възраст от 2 до 5 години.

Отворена арт зона - Да си направим букви

Ще отпразнуваме Денят на буквите с творческа мозайка за деца и родители! Всяко дете ще може да си направи своята буква!

Отворено между 10:00 и 18:00. Подходящо за деца над 5 години.

И още:

Научни закачки с Музейковците

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Супергерои

Есента на 2019 в специално оборудваното пространство за новаторски идеи и творчески решения на Музейко, ще откриеш вълнуващо приключение: Супергерои!

Искаш да летиш? Или пък да си супер силен? Да можеш да се справяш с несправедливостите около теб? Да се катериш по стени? Да си много бърз?

А дали не искаш да си супергерой?

Музейко те предизвиква да измислиш своя супергерой – как ще изглежда, какви ще са неговите суперсили, каква ще е историята му. А след това ще имаш възможност да изработиш част от костюма му – маска или емблема с различни материали и инструменти.

Работно време: oт вторник до четвъртък сутрин от 11:00 до 12:00 часа и следобед 14:00 до 16:00 часа. От петък до неделя сутрин от 11:00 до 13:00 часа и следобед от 14:00 до 17:00 часа. Подходящо за деца между 7 и 15 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 11:30; 12:30; 14:00; 15:00 часа

Прожекциите в 10:30, 11:30 и 12:30 часа са на тема Слънчевата система, а в 14:00 и 15:00, са на тема Вълшебните съзвездия.
Прожекцията от 14:00 часа би могла да бъде на английски език. За повече информация попитайте на касата.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN