Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Днес в Музейко - Специална програма ...

Програма:

Днес в Музейко - Специална програма за децата до 5 год.

Работно време

Музейко е отворен през три времеви интервала: от 10:00 до 12:30 ч.; от 13:00 до 15:30 ч. и от 16:00 до 18:00 ч. Билетът е на цена 9 лв. и важи за един времеви интервал. Срещу 1 лв. за всеки билет можеш да удължиш престоя си с още един времеви интервал.

Музейковците препоръчват да закупиш билетите си онлайн ТУК. Билети се продават и на касите на Музейко, но само ако капацитетът за съответния времеви интервал не е запълнен.


Мерки за безопасност

1. Предпази себе си и околните, като носиш предпазна маска.

2. Спазвай дистанция от минимум 1,5 м. от останалите посетители.

3. За твое удобство из Музейко има диспенсъри с дезинфектант.

Тази организация цели да осигури безопасност и комфорт на всички деца и родители. За повече информация виж ТУК. Благодарим за разбирането!


Специална програма за децата до 5 год. – неделя (21.02.2021 г.)

Време за игра: Животински свят с пастели

Знаем, че животните в света са безброй, но със сигурност всяко дете си има свое любимо. Е, тази неделя децата, заедно с придружителите си, ще могат по лесен и бърз начин да си направят цветен отпечатък на своето животно – с шаблони на различни видове влечуги и с цветни пастели.

Подходящо за деца над 2 години.

Отворено през всички времеви интервали.


Време за игра: Каменна колекция 2021

Някои мечтаят да станат изследователи, други пък – дизайнери. Детето ти ще може да влезе в ролята на моден дизайнер, като подбере и съчетае дрехите от новата колекция на Музейко от каменни рокли, поли, палта, панталони, обувки и други модни аксесоари, подходящи за една бъдеща фешън икона.

Подходящо за деца над 1 годинa.

Отворено между 10:00 и 12:30 ч. и между 13:00 и 15:30 ч.


Време за игра: Изкуство с точки

В Музейко няма черни или червени точки – тук всичко е шарено. Тази неделя децата ще рисуват пъстри животни със специална техника с цветни точки. Ще развихрим въображението им на пълна степен, а дали накрая ще нарисуват розова или зелена мечка – няма значение.

Подходящо за деца над 2 години.

Отворено през всички времеви интервали.

 

А за по-големите:

Скафандърът на Нийл Армстронг, с който каца на Луната, гостува в Музейко

"Една малка крачка за човека, един голям скок за човечеството!" Космонавтският скафандър на Нийл Армстронг се приземи в Музейко! Астронавтът каца на Луната преди повече от 50 години — а днес е време да се запознаем отблизо с костюма, с който променя човешката история завинаги. Ела в Музейко, където до 24-ти март гостува единствената реплика на скафандъра на Армстронг, достигнала Европа. Костюмът гостува в Музейко, благодарение на Посолството на САЩ в България.

Подходящо за деца над 5 години.

Отворено през всички времеви интервали.


Отворена арт зона: Слънчева система

В отворената арт зона на Музейко през февруари малчуганите ще могат да си направят макет на Слънцето, Земята и Луната и така да проследят сами какво е движението на телата в Слънчевата система. Съвет — след като посетите арт зоната заведи децата и при репликата на скафандъра на Нийл Армстронг! Така ще имат възможност да научат и повече за космоса!

Подходящо за деца над 5 години.

Отворено през всички времеви интервали.


Научни закачки с Музейковците

Хайде да разкрием мистериите на науката! Как се топят ледовете? Защо не потъва водолазът? Какво е електричеството? Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на Музейковците, научаваме за биологията, химията, физиката и метеорологията!

Подходящо за деца над 5 г.

Дейността е без фиксирани часове на провеждане.


Maker Space: Създай макет на лунно бъги

Знаеш ли, че мисиите "Аполо" използвали бъги, захранвано от електрически батерии, за да се движат по повърхността на Луната?! Учените планират отново да стъпим там, както и да изпратим луноходи, които да помагат на астронавтите. Но как ще изглеждат и какви ще бъдат специалните им функции? Децата ти могат да влязат в ролята на учени и да измислят дизайн на свой собствен луноход! Дали ще бъде леко бъги като тези от мисиите "Аполо" или ще бъде като къща на колела — те решават!

Подходящо за деца над 7 г.

Отворено през всички времеви интервали.


Музейко си запазва правото на промени в програмата.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN