Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Днес в Музейко

Програма:

Днес в Музейко

22.12.2021

Работно време

Музейко е отворен през три времеви интервала.

Информация за цени и работно време ще откриете ТУК.

Билети се продават на касите на Музейко срещу представяне на валиден Зелен сертификат за лица над 18 г.

 

Мерки за безопасност

1. Предпази себе си и околните, като носиш предпазна маска.

2. Спазвай дистанция от минимум 1,5 м. от останалите посетители.

3. За твое удобство из Музейко има диспенсъри с дезинфектант.

Тази организация цели да осигури безопасност и комфорт на всички деца и родители. За повече информация виж ТУК. Благодарим за разбирането!


Програма за сряда(22.12.2021 г.)

 

Работилница: Коледа с Рудолф

Ще погледнем на Рудолф с научни очи. В творческата част децата изработват Рудолф от хартиен плик и други материали, като наблягат на очите, носа и козината.

Подходящо за деца над 5 години.

Часове на провеждане: От 11:30 до 12:10 ч., от 14:30 до 15:10 ч. и от 16:30 до 17:10 ч.

 

Наука с поука: Тайните на дъгата

Koe e най-бързото нещо което съществува на този свят? Светлината има много свойства, като например да се отразява и пречупва, и в Наука с поука ще се спрем на едно много специално и красиво – разлагане (дисперсия) на светлината. Питаме децата какво според тях означава разлагане на светлината и по какъв начин бихме могли да я разложим, а след това използвайки призма и фенер с бяла светлина (важно е да е бяла светлината), като тази от Слънцето, разлагаме светлината на съставните ѝ цветове, като светваме с фенера през призмата и наблюдаваме дъга. Показваме и как могат да си направят дъга като използват CD. След това питаме децата ако съберем всичките цветове на дъгата какво би трябвал ода се случи. Трябва да се получи бяла светлина. Използвайки цветни фенерчета, наслагаме различните цветове един върху друг и показваме че получаваме бяла светлина.

Подходящо за деца над 7 години.

Часове на провеждане: от 12:00 до 12:15 ч., от 15:00 до 15:15 ч. и от 17:30 до 17:45 ч.

 

Отворена арт зона: Коледно дърво

Всяко дете помага за украсяването на Коледното дърво, но защо да не си направи и собствена коледна играчка, а защо не и цяла елха? Всяка елха има отличителни елементи, като зелени клонки и звезда на върха, но в украсата можем да вложим и много творчество и да развихрим въображението си.

Подходящо за деца над 5 години.

Отворено през всички времеви интервали.

 

Забавна демонстрация: Как се храни листото?

Ще покажем на децата, че водата има суперсилата да се катери и да се захваща за всичко наоколо дори и за хартията. Музейковец ще разкаже с подходящи за възрастта на децата думи за пътя на водата от корените на едно растение до неговите листа и още повече как растението успява да си произведе храна с помощта на слънцето. С тази демонстрация целим да засилим любопитството на децата към живата природа и процесите в нея от ранна детска възраст използвайки достъпен език и онагледяване. А не е ли забавно да наблюдаваш как водата може да се катери нагоре сама по късче хартия?

Подходящо за деца над 2 години.

Часове на провеждане: от 11:00 до 11:15 ч. и от 14:00 до 14:15 ч.

 

Време за игра: Свещ от хартия

Свещта е символ на топлината и домашния уют. През студените зимни дни ще предложим на нашите най-малки гости да изработят свещ от хартия. Ще използваме материали за рециклиране и много цветна хартия като насърчаваме творческото изразяване при децата. Освен това децата заедно с техните придружители ще могат да работят самостоятелно по предварително подготвени от нас инструкции като по този начин преживяването ще обогати тяхната връзка.

Подходящо за деца над 2 години.

Часове на провеждане: от 10:30 до 12:00 ч., от 13:30 до 15:00 ч. и от 16:00 до 17:30 ч.

 

Време за истории – Приказки с Музейко

Децата заедно с Музейковец ще се впуснат в необятното пътешествие, което ни осигуряват детските книжки или ще чуят интересни истории от самите Музейковци.

Подходящо за деца над 2 години.

Часове на провеждане: от 11:30 до 11:45 ч. и от 14:30 до 14:45 ч.

 

Maker Space:реактивни автомобили

„За да изобретяваш са ти необходими добро въображение и купчина отпадъци!“ Алберт Айнщайн Изобретателите са хора, които могат да преизползват стари вещи с нова цел! Като Греъм Обрий, който използвал части от пералня машина в създаденото от него колело за подобряване на рекорд в колоезденето! Така и ние, в Maker space, ще обединим страстта към изобретяването с тази към високите скорости, създавайки прототипи на автомобили с реактивен двигател! Какво е необходимо да има една кола за да счупи звуковата бариера (рекордът за скорост по суша е 1228 km/h)? Защо не е важен само пилотът, но и екипът от инженери, които създават такава машина? Какво е реактивен двигател? И трудно ли е ти да изработиш своя реактивна кола? И ще бъде ли по-бърза от звука?

 

Часове на провеждане: 10:30-12:00, 14:00-15:30 и 16:30-17:45

 

Музейко си запазва правото на промени в програмата.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2022, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN