Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Днес в Музейко

Програма:

Днес в Музейко

01.11.2021

Денят на будителите! Честит празник!

Музейко ви очаква!

Работно време

Музейко е отворен през три времеви интервала: от 10:00 до 12:30 ч.; от 13:00 до 15:30 ч. и от 16:00 до 18:00 ч. Билетът е на цена 9 лв. и важи за един времеви интервал. Срещу 1 лв. за всеки билет можеш да удължиш престоя си с още един времеви интервал.

Билети се продават на касите на Музейко срещу представяне на валиден Зелен сертификат за лица над 18 г.


Мерки за безопасност

1. Предпази себе си и околните, като носиш предпазна маска.

2. Спазвай дистанция от минимум 1,5 м. от останалите посетители.

3. За твое удобство из Музейко има диспенсъри с дезинфектант.

Тази организация цели да осигури безопасност и комфорт на всички деца и родители. За повече информация виж ТУК. Благодарим за разбирането!


Програма за пoнеделник (01.11.2021 г.)

Работилница: Малкият печатар

Едно вълнуващо преживяване, което ще запознае децата с техника за отпечатване, която се използва и до днес при създаването на вестници и книги и как добавят цветните картинки в тях. Ще развихрят въображението си и ще пишат и рисуват със специални безвредни водни бои, а после ще отпечатат творби си на хартия, за да ги отнесат със себе си вкъщи.

Подходящо за деца над 7 години.

Часове на провеждане: от 11:30-12:10 ч., от 14:30-15:10 ч. и от 16:30-17:10ч. Може да няма свободни места:)

Време за игра: Аудио-визуална приказка за буквите

Специално направеното авторско филмче за буквите цели да запознае децата с важността на буквените знаци и мястото им в думите, които изговаряме. Децата ще имат възможност да се насладят на увлекателно представената информация и да участват заедно с водещия Музейковец в изследването на магичния свят на думите и буквите.

Подходящо за деца над 2 години.

Отворено от 11:30 до 12:10 ч., 14:30 – 15:10 ч. и от 16:30 – 17:10 ч.

 

Отворена арт зона: Витражи - Есенни листа

Есента носи със себе си топлина, уют и много цветове. Посетителите на Музейко ще имат възможност да си изработят декоративни есенни листа с витражна техника и да поканят есената в своя дом. Когато поставят полупрозрачните листа на прозореца, те ще могат да уловят слънчеви лъчи и ще озарят стаята със своите цветове.

Подходящо за деца над 5 години.

Отворено през всички времеви интервали.

Научен експрес

Хайде да разкрием мистериите на науката! Как се топят ледовете? Защо не потъва водолазът? Какво е електричеството? Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на Музейковците, научаваме за биологията, химията, физиката и метеорологията! Търси нашия експрес!

Подходящо за деца над 7 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.

Наука с поука - Светлината - шампион!

Обясняваме на децата какво е светлината и че е най-бързото нещо, което съществува. След това разясняваме какво са понятията: отражение и пречупване на светлината; пълно вътрешно отражение; разлагане на светлината и смесване на цветове, като всяко от тях се онагледява с достъпна демонстрация.

Подходящо за деца над 7 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.

 

НОВО: Забавна демонстрация - Как се храни листото?

Музейковец ще разкаже за пътя на водата от корените на едно растение до неговите листа и още повече как то успява да си произведе храна с помощта на слънцето. С тази демонстрация целим да засилим любопитството на децата към живата природа и процесите в нея от ранна детска възраст, използвайки достъпен език и онагледяване. А не е ли забавно да наблюдаваш как водата може да се катери нагоре сама по късче хартия?

Подходящо за деца над 2 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.

 

Maker Space: Светещи LED гривни

Ще използваме знанията си по електричество, за да си направим своя светеща LED гривна. Вместо поялник и жици, ще се учим да шием! Ще използваме специален конец, който ще помогне на гривната да свети! Изрази своята креативност и бъди изобретател в Maker space!

Подходящо за деца над 7 години.

Отворено от 10:30 до 12:00 ч., от 14:00 до 15:30 ч. и от 16:30 до 17:45 ч.

 

Музейко си запазва правото на промени в програмата.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN