Начало / Програма / Днес в Музейко

Програма:

Днес в Музейко

29.05.2021

Работно време

Музейко е отворен през три времеви интервала: от 10:00 до 12:30 ч.; от 13:00 до 15:30 ч. и от 16:00 до 18:00 ч. Билетът е на цена 9 лв. и важи за един времеви интервал. Срещу 1 лв. за всеки билет можеш да удължиш престоя си с още един времеви интервал.

Музейковците препоръчват да закупиш билетите си онлайн ТУК. Билети се продават и на касите на Музейко, но само ако капацитетът за съответния времеви интервал не е запълнен.


Мерки за безопасност

1. Предпази себе си и околните, като носиш предпазна маска.

2. Спазвай дистанция от минимум 1,5 м. от останалите посетители.

3. За твое удобство из Музейко има диспенсъри с дезинфектант.

Тази организация цели да осигури безопасност и комфорт на всички деца и родители. За повече информация виж ТУК. Благодарим за разбирането!


Програма за събота (29.05.2021 г.)

Калната градинка

Забавлявай се заедно с малчугана в оборудваното с 8 игрови зони пространство, което стимулира когнитивното и физическото развитие на децата. Свободната игра сред природата е незаменима в ранна детска възраст. Научи повече за Калната градинка ТУК.

Подходящо за деца над 2 години.

Отворено от 10:00 до 18:00 ч. Калната градинка може да бъде посетена единствено с билет за Музейко, валиден в деня на посещение, независимо от времевия интервал, за който е закупен.


Дейност на открито: Хотел за насекоми

Музейковците ще помогнат на децата да измайсторят малък хотел, за да предложат чудесни условия за престой на насекоми, които са ценни градински обитатели.

Подходящо за деца над 5 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.


Отворена арт зона: Пчела

В отворената арт зона на Музейко децата могат да изработят кукла за пръсти – пчеличка! Дейността развива фината моторика, запознава децата с пчелите, кати им позволява да измизслят сюжети и да участват в ролеви игри.

Подходящо за деца над 5 години.

Отворено през всички времеви интервали.


Отворена лаборатория: Как дишат растенията?

Децата ще научат за процеса фотосинтеза, като разгледат повърхността на листенца, увеличена 100 пъти в отворената лаборатория на Музейко. Така ще се почувстват като истински учени и ще научат повече за биологията и химията!

Подходящо за деца над 7 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.

 

Научни закачки с Музейковците

Хайде да разкрием мистериите на науката! Как се топят ледовете? Защо не потъва водолазът? Какво е електричеството? Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на Музейковците, научаваме за биологията, химията, физиката и метеорологията!

Подходящо за деца над 7 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.


Научна работилница: Суперсилите на насекомите

В работилницата децата се срещат с част от невероятното видово разнообразие от насекоми на планетата. Запознаваме се с невероятните им суперсили и уникалното им устройство, което е в основата на тези сили. Заедно ще се състезаваме с някои от изявените насекоми-спортисти. Ще научим какви сетива използват, за да се ориентират в заобикалящата ги среда. Ще се опитаме да разберем как общуват помежду си. Ще "посетим" един мравешки град, за да разберем как живеят неговите обитатели. И накрая ще си направим малък глинен мравуняк, който ще предоставим на някоя бъдеща принцеса-мравка, за да основе нов мравешки град!

Подходящо за деца над 7 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане и свободни места.


Maker Space: Създай макет на кораб

Как са се справяли древните хора с плаването в бурни води? Какво прави един кораб годен за плаване? Доведи детето си в Maker space, където ще може да измисли свой собствен кораб, използвайки различни материали и инструменти!

Подходящо за деца над 7 години.

Отворено от 10:30 до 12:00 ч., от 14:00 до 15:30 ч. и от 16:30 до 18:00 ч.


Музейко си запазва правото на промени в програмата.

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN