Начало / Програма / Днес Музейко работи извънредно

Програма:

Днес Музейко работи извънредно

06.04.2021

Работно време

Музейко е отворен през три времеви интервала: от 10:00 до 12:30 ч.; от 13:00 до 15:30 ч. и от 16:00 до 18:00 ч. Билетът е на цена 9 лв. и важи за един времеви интервал. Срещу 1 лв. за всеки билет можеш да удължиш престоя си с още един времеви интервал.

Музейковците препоръчват да закупиш билетите си онлайн ТУК. Билети се продават и на касите на Музейко, но само ако капацитетът за съответния времеви интервал не е запълнен.


Мерки за безопасност

1. Предпази себе си и околните, като носиш предпазна маска.

2. Спазвай дистанция от минимум 1,5 м. от останалите посетители.

3. За твое удобство из Музейко има диспенсъри с дезинфектант.

Тази организация цели да осигури безопасност и комфорт на всички деца и родители. За повече информация виж ТУК. Благодарим за разбирането!


Програма за вторник (06.04.2021 г.)

Научна работилница с водещ: Холограми

Каква е разликата между двуизмерно и триизмерно изображение? В тази вълнуваща научна работилница Музейковците ще покажат на децата как може да видят истинска холограма с помощта на смартфон!

Подходящо за деца над 7 години.

Работилницата има капацитет от 8 деца и е с предварително записване на касите на Музейко. Провери на бюро Информация или попитай на касите за часове на провеждане.


Скафандърът на Нийл Армстронг, с който каца на Луната, гостува в Музейко

"Една малка крачка за човека, един голям скок за човечеството!" Космонавтският скафандър на Нийл Армстронг се приземи в Музейко! Астронавтът каца на Луната преди повече от 50 години — а днес е време да се запознаем отблизо с костюма, с който променя човешката история завинаги. Ела в Музейко, където до края на април гостува единствената реплика на скафандъра на Армстронг, достигнала Европа. Костюмът гостува в Музейко, благодарение на Посолството на САЩ в България.

Подходящо за деца над 5 години.

Отворено през всички времеви интервали.


Отворена арт зона: Динозавърчета

Колко е вълнуващо да си палеонтолог! Тези учени търсят останки от изчезнали преди милиони години животни, по които успяват да разгадаят как са изглеждали. Много деца мечтаят да станат откриватели и да се натъкнат на кости от неизвестен динозавър или друго праисторическо същество. В Музейко ги очакват такива вкаменелости, могат да открият и оцветят свой динозввър!

Подходящо за деца над 5 години.

Отворено през всички времеви интервали.


Отворена арт зона: Слънчева система

В отворената арт зона на Музейко през февруари малчуганите ще могат да си направят макет на Слънцето, Земята и Луната и така да проследят сами какво е движението на телата в Слънчевата система. Съвет — след като посетите арт зоната заведи децата и при репликата на скафандъра на Нийл Армстронг! Така ще имат възможност да научат и повече за космоса!

Подходящо за деца над 5 години.

Отворено през всички времеви интервали.


Отворена лаборатория: Как работи слънцезащитният крем?

Пролетта е тук, а с нея и Слънцето започва все повече да огрява земята. Защо в важно да се пазим от слънчевите лъчи, докато играем навън? Как да научим децата да използват слънцезащитен крем? Лесно е – с интересен експеримент!

Подходящо за деца над 7 години.

Провери на бюро Информация за часове на провеждане.

 

Научни закачки с Музейковците

Хайде да разкрием мистериите на науката! Как се топят ледовете? Защо не потъва водолазът? Какво е електричеството? Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на Музейковците, научаваме за биологията, химията, физиката и метеорологията!

Подходящо за деца над 5 години.

Дейността е без фиксирани часове на провеждане.


Maker Space: Създай макет на лунен модул

"Хюстън, Ийгъл се приземи!" – Нийл Армстронг изрича тези думи, когато спускаемият апарат на "Аполо" 11 (Eagle - "Орел") каца на Луната и остава завинаги в историята! Лунните модули служат на космонавтите като превозно средство, дом и лаборатория по време на престоя им на спътника на Земята. Как ли ще изглеждат лунните модули на бъдещето? Доведи детето си в Maker Space, където през месец март ще може да направи свой собствен макет на лунен модул!

Подходящо за деца над 7 години.

Отворено от 10:30 до 12:00 ч., от 14:00 до 15:30 ч. и от 16:30 до 18:00 ч.


Музейко си запазва правото на промени в програмата.

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN